[ MixMaster @ 10.05.2005. 16:45 ] @
Dakle proble je sledeci, pri kompajliranju mi se prikazu sledece greske: Could not find a match for 'osoba::osoba()' za trecu liniju koda u main() i Call of nonfunction - za cetvrtu liniju koda u main() f-iji. Sta je problem? Znam da napravim klasu koja bi zauzela prostor na steku (pristupanje je sa tackom), kada pokusam ovo, tj. zauzimanje na slobodnom skladistu sa new (koji vraca pokazivac) ne mogu da skonam sta dalje. Boli me glava, pomagajte. Dakle hocu da mi konstruktor postavi default vrijednost, i da to bude odradjeno u main() funkciji. Code: #include <iostream.h> class osoba{ private: int godine; public: osoba(int); ~osoba() { cout<<"\nDestruktor...\n"; }; void postaviGodine(int god) { godine = god; }; int vratiGodine() { return godine; }; }; osoba::osoba(int a) { godine = a; cout<<"\nKonstruktor...\n"; } void main() { int a; cin>>a; osoba *Mladen = new osoba; Mladen->osoba(a); //Ovdje nesto nije dobro, kako da pristupim konstruktoru? cout<<"\nMladen ima "<<Mladen->vratiGodine()<<" godina.\n"; Mladen->postaviGodine(22); cout<<"\nMladen ima "<<Mladen->vratiGodine()<<" godina.\n"; delete Mladen; } |