[ maximus_1 @ 10.05.2005. 21:46 ] @
????(Pogledaj naslov)???? |
[ maximus_1 @ 10.05.2005. 21:46 ] @
[ morlic @ 11.05.2005. 09:26 ] @
Ovako napamet mislim da je nesto tipa:
SystemParametersInfo(SPI_SETDESKWALLPAPER, ...) Za tri tacke pogledati u dokumentaciji... [ Srki_82 @ 11.05.2005. 18:00 ] @
Windows (cak i XP) ne moze da postavlja na pozadinu sliku ako nije u BMP formatu. To mozes da proveris tako sto ces postaviti za pozadinu neku recimo jpg sliku i zatim je obrisi. Videces da slika i dalje ostaje na pozadini cak i kad resetujes racunar. Fazon je sto je Windows prevede u BMP i snimi je u C:\Documents and Settings\Ime korisnika\Local Settings\Application Data\Microsoft\Wallpaper1.bmp
[ bancika @ 11.05.2005. 23:10 ] @
tako rade i ovi image view-eri kad postavljas preko njih.
evo ti neki moj kod koji sam koristio da slike jpg i gif prebacim u bmp. treba malo da ga modifikujes i na kraju sacuvaj Bitmap u neki fajl. za gif ti treba GifImage biblioteka, ima je na torry.net Code: if LowerCase(ExtractFileExt(ListView.Items[i].SubItems[0])) = '.bmp' then Bitmap.LoadFromFile(ListView.Items[i].SubItems[0]) else if LowerCase(ExtractFileExt(ListView.Items[i].SubItems[0])) = '.gif' then begin Gif := TGifImage.Create; try Gif.LoadFromFile(ListView.Items[i].SubItems[0]); Bitmap.Width := Gif.Width; Bitmap.Height := Gif.Height; Gif.Images.SubImages[0].Draw(Bitmap.Canvas, Rect(0, 0, Gif.Width, Gif.Height), True, False); finally Gif.Free; end; end else begin Jpg := TDrawJpeg.Create; try Jpg.LoadFromFile(ListView.Items[i].SubItems[0]); Bitmap.Width := Jpg.Width; Bitmap.Height := Jpg.Height; Jpg.Draw(Bitmap.Canvas, Rect(0, 0, Jpg.Width, Jpg.Height)); finally Jpg.Free; end; end; [ bancika @ 11.05.2005. 23:13 ] @
i da, ako se nije videlo iz kontexta, tipovi su sledeci
Code: var Bitmap: TBitmap; Jpg: TDrawJpeg; Gif: TGifImage; gde je TDrawJpeg izvedena iz JpegImage i samo joj je omoguceno da koristi draw metod Code: TDrawJPEG = class(TJPEGImage) public procedure Draw(ACanvas: TCanvas; const Rect: TRect); override; end; procedure TDrawJPEG.Draw(ACanvas: TCanvas; const Rect: TRect); begin inherited Draw(ACanvas,Rect); end; Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|