[ shoba @ 11.05.2005. 09:50 ] @
Na vrhu php stranice imam sledece
Code:
<?php session_start(); session_register("ref"); $ref=(int)$ref; ?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>

sto bi trebalo da startuje sesiju i generise id sesije.
Na istoj stranici imam formu i naravno linkove.

Problem je u tome sto na jednom host serveru ovo radi a na drugom (bez promena u sorsu ) ne radi.

Na 'ispravnom' serveru kada pogledam View source
imam
Code:

<form action="...." method="post">
<input type="hidden" name="PHPSESSID" value="db371e847662a138971d18c577a4b321" />
bla bla bla
</form>

i linkovi su oblika
Code:
<a href="kontakt.php?PHPSESSID=db371e847662a138971d18c577a4b321">

dok na onom na kome ne radi u formi fali onaj red name="PHPSESSID"
i linkovi su oblika <a href="kontakt.php">

Da li ovo znaci da php na drugom serveru nije dobro podesen? Ili nesto drugo?
Ako je resenje u php.ini fajlu sta da radim kad ja kao korisnik tog hostinga nemam pristup ini fajlu?

Hvala!
[ MorenoArdohain @ 11.05.2005. 10:37 ] @
Mislim da treba kod ovog drugog servera da podesis da se sesije prenose putem linka a ne putem cookies..

Probaj da napravis .htaccess fajl u kom pise sledece:
php_flag session.use_cookies Off
php_flag session.use_only_cookies Off
php_flag session.use_trans_sid On

i smesti ga u isti dir gde ti je i skript, ovo bi trebalo da resi problem

[ shoba @ 11.05.2005. 10:48 ] @
Hm, dobro, probacu!

Ali ako moram da koristim cookies?! :(
[ dinke @ 11.05.2005. 11:24 ] @
A iz kog razloga ti uopste saljes id sesije kroz formu (hidden field)? Na "neispravnom" serveru koji pominjes id sesije se cuva prilikom subsequent requesta u kukiju, tako da nema porebe da saljes to kroz formu.

Inace default podesavanje za session.use_cookies je "1" i vecina servera online upravo to i koristi.

Anyway, ovo sto ti je MorenoArdohain dao znaci da ce se id sesije slati kroz url, sto ne znaci da ne mozes da koristis kukije za druge stvari.
[ shoba @ 11.05.2005. 13:23 ] @
ID se kroz formu sa ostalim podacima prosledjuje drugom sajtu gde se posle obavljenog posla posetilac vraca ponovo na moj sajt. Pomocu kukija i sesije znam da je to on i dozvoljavam mu ulaz u njegovu stranicu!

Dinke, bojim se da nisam bio jasan.

Akcenat je bio na tome da ja preko View source uocavam da prvi server generise ID i stavlja ga u formu i linkove, a drugi uopste ne generise sesion ID (pa ga shodno tome nema ni u formi kao hidden niti u linkovima kao get parametar).