[ Floppy @ 12.05.2005. 21:13 ] @
Da li bi neko hteo da mi napravi neki mali imenik ili tako nesto. Koristim Turbo Pascal! Unapred zahvalan!!! |
[ Floppy @ 12.05.2005. 21:13 ] @
[ bancika @ 13.05.2005. 00:12 ] @
tesko
[ Vdjuric @ 13.05.2005. 01:35 ] @
Citat: Floppy: Da li bi neko hteo da mi napravi neki mali imenik ili tako nesto. Koristim Turbo Pascal! Unapred zahvalan!!! Jel ti treba neki source, ili samo .exe pravljen u TP-u? [ Passwd @ 13.05.2005. 09:21 ] @
Radio sam prije nesto ovako, mislim da nisam obrisao pa cu ti dati source i exe!!
[ Passwd @ 13.05.2005. 09:32 ] @
Jesam, obrisao sam.
Al ako ti je vazno napravit cu ti ponovno nesto slicno,a ako ti nije vazno onda nas postedi!! I otprilike reci sta tocno ti treba, dal da program cita neke podatke iz datoteke gdje su imena i da ih umece unutra il sta??? [ Floppy @ 13.05.2005. 19:47 ] @
Recimo da ima tri dugmeta(dodaj,obrisi,izmeni),Kada se klikne na "dodaj" da imam mogucnost da upisem ime,prezime,broj,adresa,e-mail i td....a onda da sa leve strane pise ime prezime broj...i treba mi i exe i source(ako vam nije tesko) i moze se reci da je vazno.(Pokusao sam da svima odgovorim)
![]() [ Passwd @ 13.05.2005. 22:01 ] @
OK, ajde napravit cu ti program u roku od 7 dana (jer mi je guzva) i bit ce ti objavljen na mom sajtu!!
http://free-zg.t-com.hr/Passwd/ Pozdrav!! [ Passwd @ 14.05.2005. 09:12 ] @
Program ti je napravljen i objavljen!!
Ali to ti je dos program kakav se moze napravit u pascalu, a ako si htio gumbice trebao si napomeniti da se napravi u delphiu!! Al bitno je da sljaka!! Pozdrav!! [ sapet @ 14.05.2005. 09:16 ] @
Imam ja radjen u Delphi-ju.
poslacu ti za vreme vikenda Nisam mogao ranije. Vidi, uzmi sta ti treba, koristi. :)) [Ovu poruku je menjao sapet dana 15.05.2005. u 12:42 GMT+1] [ Floppy @ 14.05.2005. 18:28 ] @
Hvala passwd!
Sapet kada ces da upload-ujes! POZURI!!! [ BarGoran @ 15.05.2005. 00:56 ] @
jeste jednostavno ali ti mozda pomogne
http://www.znanje.org/knjige/computer/delphi/01/adresar.htm pozdrav [ peromalosutra @ 16.05.2005. 20:59 ] @
Koja slucajnost, ja isto sam sinoc isto uradio jedan imenik i to u Paskalu (a u cemu drugom). Radio sam ga na brzinu i ima par bugova, ali otprilike ovako izgleda kod.
Jos jedna mana mu je sto ne moze da cuva podatke, (nisam stigao i to napraviti) ali cu i to brzo ispraviti. Code: Program Tel_imenik; Uses Crt; Type osoba=record ime:string[10]; prezime:string[15]; fiksni:string; mob:string; adresa:string[30]; broj:integer; end; Var i,j:integer; mem:array [1..100] of osoba; o:char; procedure unos; var o:char; begin window (20,5,50,20); textbackground (1); clrscr; Repeat clrscr; with mem[i] do begin broj:=i; writeln ('UNOS BROJ ',i); write ('IME: '); readln (ime); write ('PREZIME: '); readln (prezime); write ('BROJ FIKSNOG TEL: '); readln (fiksni); write ('BROJ MOBILNOG TEL: '); readln (mob); write ('ADRESA: '); readln (adresa); end; writeln; writeln ('Novi unos D/N?'); o:=readkey; inc(i,1); Until (o='n') or (o='N'); end; procedure ispis (var n:integer); var x:integer; o:char; begin window (20,5,50,20); textbackground (1); Repeat clrscr; with mem[n] do begin writeln ('UNOS BROJ ',broj,'.'); writeln ('IME: ',ime); writeln ('PREZIME: ',prezime); writeln ('BROJ FIKSNOG TEL: ',fiksni); writeln ('BROJ MOBILNOG TEL: ',mob); writeln ('ADRESA: ',adresa); end; writeln ('NASTAVI ISPIS D/N?);'); o:=readkey; inc(n,1); until (o='n') or (o='N'); end; procedure pretrazi; var j,o,br:integer; podatak:string; begin window (20,5,50,20); textbackground (2); clrscr; writeln ('PRETRAZI PO:'); writeln ('1) IMENU'); writeln ('2) PREZIMENU'); writeln ('3) ADRESI'); writeln ('4) BROJU FIKSNOG TEL.'); writeln ('5) BROJU MOBILNOG TEL.'); writeln ('6) BROJU UNOSA'); write ('>'); readln (o); clrscr; case o of 1: begin write ('UNESI IME: '); readln (podatak); for j:=1 to i do if mem[j].ime=podatak then ispis(mem[j].broj); end; 2: begin write ('UNESI PREZIME: '); readln (podatak); for j:=1 to i do if mem[j].prezime=podatak then ispis(mem[j].broj); end; 3: begin write ('UNESI ADRESU: '); readln (podatak); for j:=1 to i do if mem[j].adresa=podatak then ispis(mem[j].broj); end; 4: begin write ('UNESI BR. FIKSNOG TELEFONA: '); readln (podatak); for j:=1 to i do if mem[j].fiksni=podatak then ispis(mem[j].broj); end; 5: begin write ('UNESI BR. MOB. TELEFONA: '); readln (podatak); for j:=1 to i do if mem[j].mob=podatak then ispis(mem[j].broj); end; 6: begin write ('REDNI BROJ UNOSA: '); readln (br); ispis(br); end; end; end; procedure meni; begin window (1,1,80,30); textbackground (black); clrscr; textcolor (yellow); write ('N'); gotoxy (15,1); write ('P'); gotoxy (30,1); write ('I'); gotoxy (45,1); write ('Z'); textcolor (white); gotoxy (2,1); write ('ovi red'); gotoxy (16,1); write ('retrazi'); gotoxy (31,1); write ('spisi'); gotoxy (46,1); write ('atvori'); gotoxy (65,25); write ('Made by IVAN'); o:=readkey; case o of 'n','N': unos; '2': pretrazi; '3': ispis(i); end; end; begin clrscr; i:=1; repeat meni until o='4'; end. Ovo mi je samo kostur,jos cu dodavati neke opcije kad budem imao vremena. [ peromalosutra @ 16.05.2005. 21:02 ] @
Postovao sam ti verziju na kojoj sam prije radio, pa evo nekoliko ispravki:
U proceduri meni treba do stoji: Code: case o of 'n','N': unos; 'p','P': pretrazi; 'i','I': ispis(i); end; Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|