[ Divjak @ 12.07.2002. 22:42 ] @
poZ!
Ja ne znam apsolutno nista o CGI scriptungu pa ako nekog od vas ne mrzi da mi objasni kako da napravim (ako je to moguce) skriptu koja ce se telnetovati na neki irc server ulogovati se sa mojim nickom i otici na kanale koje ja posecujem i logovati sve sto se na njima desava.
Ovakvu skriptu bih zeleo da napisem u Perlu i da je postavim na tripodovom site-u!
Unapred zahvalan!
[ Divjak @ 12.07.2002. 22:45 ] @
scriptungu = scriptingu! Sorry
[ B o j a n @ 13.07.2002. 03:15 ] @
To ti nikad neće uspeti na tripod.com
[ Divjak @ 13.07.2002. 21:34 ] @
Pa k, nije problem da zakupim pravi domen kod verata ali mi reci kako to da uradim!
Hvala!
[ Aleksandar Vidakovic @ 09.08.2002. 12:35 ] @
CGI nema veze sa tim što želiš da uradiš. CGI - Common Gateway Interface predstavlja način komunikacije između Web klijenta i Web servera. Obično se CGI skript ili program startuje kao posledica nekog događaja, na primer, kada neko dođe na sajt i klikne mišem na neko dugme. Tako da bi onda morao da konstantno klikćeš da bi ti logovao sve što se dešava. Daleko bolje rešenje je jedan permanentni proces koji bi koristio Expect modul za Perl, preko koga bi automatizovao proces logovanja:

http://cpan.org/modules/by-module/Expect/

naravno svaki malo složeniji problem ima mnogo rešenja.

Ups, primetio sam da koristiš Windows .. to je velika greška! Nisam siguran da li će Expect raditi pod Widnowsima. Ako rešiš da pređeš na Linux, preporučujem ti "Slackware" distribuciju, ali nije bitno i ako koristiš neku drugu .. bitno je samo da nije Windows