[ IDE @ 14.05.2005. 20:47 ] @
ako npr. uzmemo memo komponentu, napravimo dugme "save as" , tj. "save" za tekst koji ce se ukucati u memo komponentu, podesimo "Filter" od SaveDialog-a da npr. pamti dokumente kao *.txt , pa npr *.cpp, pa *.*, pa.... i prilikom snimanja damo ime fajla, npr "ellitesecurity" , a ispod stavimo na Text Files (*.txt) da bi "save dialog" znao koju ekstenziju da dodijeli fajlu, on bi trebao taj fajl snimiti kao : "elitesecurity.txt"... e pa problem je sljedeci: ja sam to sve uradio: podesio SaveDialog Filter (u object inspector-u) koje sve ekstenzije da nudi, napisao kod (doduse nije isti kao u borlandovim zvanicnim primjerima, ali RADI...100% odradjuje posao...ali mi on snimi uvijek fajl kao "elitesecurity", znaci bez .txt, i normalno takav fajl se ne moze jednostavnim dvoklikom otvoriti, i inace nije u redu to tako... u cemu sam pogrijesio, tj sta sam propustio...samo da napomenem: ako kao ime fajla upisem elitesecurity.txt , onda bude sve u redu... da li mozda kod moj ne sadrzi neku naredbu koju kod za "save" mora OBAVEZNO imati (ponavljam: kod mi super radi, osim toga dijela), ili je nesto drugo u pitanju?? mozda treba jos nesto podesiti u object inspector-u? ili u necem drugom...? ako zna ko... |