[ IDE @ 15.05.2005. 11:10 ] @
zasto ovo nece da radi: (imamo richedit) stavimo 3 dugmeta (sluze za poravnanje teksta. lijevo,centralno poravnanje i desno) i stavimo kod za prvo dugme(treba da poravna tekst uz lijevu stranu); RichEdit1->Alignment=taLeftJustify; drugo (cantralno poravnanje): RichEdit1->Alignment=taCenter; i desno poravnanje, tj trece dugme: RichEdit1->Alignment=taRightJustify; kod Memo-a ovo radi....sta bi se trebalo dodati da ovo radi i kod RichEdit-a?? i jos jedno pitanje... znate kad otvorite neki fajl , npr. u Notepad-u, kad ga minimizirate, i tako ceka u donjem dijelu kompjutera, na tome dugmetu (kojim se "podize" Notepad ponovo ) pise ime fajla koji je otvoren u tome programu na koji bi se to nacin moglo rijesiti, da kad napravimo neku aplikaciju, i minimizujemo je, da pise ime fajla koji je otvoren, da kad bi ih bilo vise takvih aplikacija otvoreno mi mogli znati koja od njih ima koji fajl????(mozda sam ovo malo sam lose objasnio, ali siguran sam da shvatate...) ako bi ko znao,zelio i htio odgovoriti... bio bih jako zahvalan... |