[ raco @ 15.05.2005. 17:48 ] @

Za potrebe jednog internet kluba trebao bih da kreiram usera kojiem su oduzeta sva prava osim koriscenja odredjenih programa i snimanja i izmene fajlova samo na D particiji. Znaci da nema pravo instaliranja, brisanja na C particiji, pristupa folderima na C particiji itd...

Da li je to moguce i kako, u pitanju je Windows XP?

Unapred hvala,
Raco
[ Passwd @ 15.05.2005. 19:41 ] @
Pa postavi permissions na C:!!
Jednostavno!!
[ raco @ 16.05.2005. 06:58 ] @
Ja bih te zamolio malo detaljnije, znaci nemam pojima ni gde ni sta!

Unapred hvala!
[ vindic8or @ 16.05.2005. 07:24 ] @
dodaj novog usera u computer management-u. proveri da li je samo u grupi "Users" , posto ta grupa nema privilegije da instalira nove aplikacije. onda right click na sve foldere/drajvove koje zelis da mu zabranis, pa security, pa permissions i izaberes grupu "Users" i zabranis (deny) read, write i execute.
[ raco @ 16.05.2005. 08:00 ] @
To sam vec uradio i probao da instaliram , moze, a kad idem na desni kljik na neki folder uopste ne dobijam tab security. Gde gresim?

Nekoliko sam puta proveravao korisnik kog sam nazvao "skola" je u grupi users i spada u limitirane naloge.

[ VRKY @ 16.05.2005. 08:40 ] @
Kako ne? Moraš imati Security tab ako si to pokušavao kao Administrator...
[ imdjivdjan @ 16.05.2005. 12:32 ] @
Razlog sto ne vidis security karticu je taj sto ti je u ukljucen use simply files sharing. Moras da otvoris Folder options ustvari ides My computer->Tools->Folder options->View e onda zadnja opcija ti je use sipmly file sharing ako je cekirana odcekiraj je i idi na ok, Nakon toga bice ti dostupna kartica Security i tad podesi permisions.
[ Passwd @ 16.05.2005. 13:44 ] @
To bi ti trebalo biti to!!
Usput imas jako puno programa na netu bas za te svrhe...
Mozes birat sta ko smije radit, sta ne..................googlaj ako ti ovo ne odgovara!
[ vindic8or @ 16.05.2005. 16:43 ] @
sorry..
iskljuci simple file sharing prvo.

right click - > properties - > security - > users (gore) - > permissions for users (dole)

right click na my computer - > manage - > local users and groups - > right click pa "new user" - > pa rclick na novog usera - > properties - > Member Of - > tu treba da stoji samo "Users" - ako stoji i admin grupa nju remove, a add "users" .
[ Ivek33 @ 17.10.2005. 16:31 ] @
Haj,
Isti problem oko Usera i zabrane nekim stvarima ima i ja.

Također nemam SECURITY TAB na desnoj tipki miša????
Stroj ima NTFS i logiram se kao Administrator.
Htio bih useru2 zabraniti da može koristiti Outlook Express e-mail
OS je WinXP Pro SP2

Ima li tko rješenje?
[ Ivek33 @ 17.10.2005. 17:20 ] @
Haj,
Riješio sam,

Ovo šljaka na Fat32 i NTFS-u.

[ dOvLo @ 18.10.2005. 16:12 ] @
Jednostavno si trebao napraviti u control panel/account novog usera i staviti ga kao limited usera...Malo su ti ga ovi zakompliciralai ali nema veze...
[ Ivek33 @ 19.10.2005. 13:39 ] @
Riješio sam security tab.

No i nadalje nisam u mogućnosti riješiti problem sa zabranom OE za usera "user2"

Ako gledam Korisnički Profili, tamo imam

PC46-3041\guest
PC46-3041\korisnik ( admin )
PC46-3041\user1 ...........ovaj user mora koristiti Outlook Expres
PC46-3041\user2............ovaj user nesmije moći koristiti Outlook Expres

Međutim na desnoj tipki miša na folder OE u kartici security imam

administrator (PC46-3041\administrators )
creator owner
power users ( PC46-3041\Power users )
users (PC46-3041\users)

E sada se pitam na kojoj od ovih stavki kliknuti na Deny i koju opciju a da ne zabrljam nešto pa da slučajno zabranim i Useru-1 korištenje OE
[ dOvLo @ 20.10.2005. 20:33 ] @
Pa bola ako ti nema user1 i user2,a nema idi na add i upisi samo ime user1 ili user2 i prikazat ce ti se...zar nije simple???
[ Ivek33 @ 20.10.2005. 22:56 ] @
Citat:
dOvLo: Pa bola ako ti nema user1 i user2,a nema idi na add i upisi samo ime user1 ili user2 i prikazat ce ti se...zar nije simple???

Heh, ako si to vec radio onda je "SIMPLE" ali ako nisi nikada onda i neznas, zar ne .
U svakom slucaju hvala ti za pomoc, to je izgleda rjesenje mog problema.
[ suadhm @ 20.01.2007. 12:36 ] @

Probaj sa programom DeepFreez, instaliraj ga na C: particiju i niko neće moći da sačuva ni da instalira nešto na C: particiju bez password-a koji postaviš pri instalaciji.
[ jovank @ 14.06.2007. 16:54 ] @
Ja bih hteo da uradim sledece:
Da administrator instalira jednu grupu programa (opste korisceni -office,winamp...) i da dozvoli Userima da koriste te programe.A svaki od Usera da instalira programe po svojoj potreba a da te programe drugi Useri ne mogu da koriste.Dali je to moguce i kako da to uradim?Takodje me i interesuju tutorijali koji pokrivaju ovu oblast oko dozvola Userima
[ miked @ 08.07.2007. 21:51 ] @
mene interesuje skoro isto to što je početak teme, da se izdvoje određene stvari od mogućeg kontakta sa userom , koji dolazi za računar, ali nisam uspeo da nađem taj program deepfreez. da li mogu da dobijem link koji me vodi na download tog softwera, ili neki drugi koji može da mi odradi isti zadatak. hvala
[ Milan Gligorijevic @ 08.07.2007. 22:00 ] @
http://www.faronics.com/html/choose.asp