[ Shejn @ 16.05.2005. 02:11 ] @
Interesuje me koji softver(jezik) bi bilo najbolje da koristim za izradu baze podataka koja ce se koristiti na web sajtu? |
[ Shejn @ 16.05.2005. 02:11 ] @
[ Simke @ 16.05.2005. 08:13 ] @
Pa zavisi u cemu znas da radis, kakve su ti potrebe, i koliko si spreman da platis (ili ne).
Recimo ja bih koristio MSSQL/MSDE i Asp/Asp.Net, dok bi neko drugi recimo koristio PHP/MySql. [ madamov @ 16.05.2005. 09:14 ] @
Citat: Pa zavisi u cemu znas da radis, kakve su ti potrebe, i koliko si spreman da platis (ili ne). Recimo ja bih koristio MSSQL/MSDE i Asp/Asp.Net, dok bi neko drugi recimo koristio PHP/MySql. Tačno tako, a ja bih koristio 4D koji ima integrisani Web server. [ Shejn @ 16.05.2005. 10:23 ] @
Citat: Simke: Recimo ja bih koristio MSSQL/MSDE i Asp/Asp.Net, dok bi neko drugi recimo koristio PHP/MySql. Kazi mi koja je razlika izmedju MSSQL i MySQL? Zasto ne Access? Baza je potrebna za jedan omanji sajt. [ Simke @ 16.05.2005. 10:57 ] @
Pa mozes i Access naravno, ovo sam dao kao primer. Koje su razlike izmedju MSSQL i MySQL nebih znao da ti kazem, jer nisam koristio MySql, zato sam i naveo kao primer da bih ja koristio MSSQL.
Ako je omanji sajt u pitanju Access ce ti sasvim lepo odraditi posao. [ dragancesu @ 16.05.2005. 12:11 ] @
To je samo pitanje hostinga, sta podrzava tvoj server. Do nedavno se nudio samo PHP / Perl / CGI i MySQL, verovatno je linuks serveri. No, u zadnje vreme vidim da se pojavljuju provajderi sa win serverima za host pa nude MS Access, MS SQL 2000 i ASP / ASP.NET. Znaci izbor je tvoj, mislim hosting.
[ Shejn @ 16.05.2005. 13:15 ] @
Citat: dragancesu: To je samo pitanje hostinga, sta podrzava tvoj server. Do nedavno se nudio samo PHP / Perl / CGI i MySQL, verovatno je linuks serveri. No, u zadnje vreme vidim da se pojavljuju provajderi sa win serverima za host pa nude MS Access, MS SQL 2000 i ASP / ASP.NET. Znaci izbor je tvoj, mislim hosting. Dobro, ta ogranicenja hostinga to stoji, ali mene interesuje sledece MS Access vs. MS SQL vs. MySql Napominjem da sam pocetnik u svetu Baza podataka. Software(jezik) koji cu koristiti za razvoj baze podataka mi iskljucivo treba za potrebe Web Sajta. [ sasas @ 16.05.2005. 13:41 ] @
Ako se prvi put srećeš s bazama podataka, Access ti je najbolje rešenje, makar da upoznaš osnovne pojmove. Posle nekog vremena ćeš uvideti da Access i nije nešto baš najbolji, ali će ti tada prelaz na MSSQL ili MySQL ili WHATEVERDB biti daleko, daleko lakši.
ss. [ pikac @ 19.05.2005. 22:47 ] @
Mene muce iste dileme kao i shejna....pa, niste mu odgovorili koji bi to bili najbolji programski jezik (jezici)? [ Simke @ 20.05.2005. 06:52 ] @
Najbolja platforma je ona sa kojom znas da radis, a ako neznas da radis ni sa jednom, onda uzmi ono sto ti je najlakse da naucis. Ako trazis nesto sto je lako za ucenje, onda uzmi recimo access.
[ dragancesu @ 20.05.2005. 10:54 ] @
A danas je sve lako i nije lako. Ima nekih sitnica (programi tipa telefonski imenik) koje se mogu odraditi za nekoliko minuta u mnogim alatima. A onda apetiti porastu pa se misli da je sve lako. Ako nesto znas onda u tome znas da napravis sve sto zamislis, a za to je potrebno vreme, recimo pola godine. Zato samo polako, pogledaj sta drugi rade i pitaj kako su poceli, koliko vec rade, pa ces steci neku predstavu o tome. AKo ti neko kaze da je sve lako, onda znaj da radi godinama s tim.
Ako tebi treba za web sajt, pogledaj php i mysql bazu. Da li je najbolje tesko je reci, ali je ova kombinacija je toliko rasprostranjena da je velika sansa da ces u okolini naci nekog ko to koristi. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|