[ pajac @ 16.05.2005. 11:39 ] @
Zapeo sam na "malom" problemčiču oko liste pointera! Nije mi bas jasno kako to funkcionira, pa da napravimo jedan jednostavan primer! U listi pointera, bi volio imat cele brojeve (int). Code: struct lista{ int broj; struct lista *next; //to bi bila veza do sledečeg elementa u listi }; int main(void){ int i; int poljeInt[]={2,4,3,5,3}; //5-elemenata struct lista *p; //to bi bila nasa lista for(i=0; i<5; i++){ p = dodaj(poljeInt[i]); //funkcija za pravljenje polja <--- TU DOĐE PROBLEM! }//for izpis(p); return 0; }//end main() struct lista *dodaj(int broj){ /* e ovde mi taj mehanizam bas nije jasan!! */ /* ako bi mi mogao neko malo objasnit to */ /* Evo resenje,koje ne radi!! */ struct lista *k; struct lista *p; if((k=malloc(st))!=NULL){ k->broj = st; //upisujemo broj k->next = p; }//if return p; }//end dodaj() void izpis(struct seznam *p){ if(p!=NULL){ printf("%d",p->broj); while((p=p->next)!=NULL) printf(", %d",p->broj); }//if }//izpis Sad je očito da ne razmišljam pravim putem, tako da bi svaki hint dobro došao! Još jednom, ovo rešenje ne radi!!:( Voleo bi samo pokapirat tu logiku, ako ima neko minut vremena? |