[ dusty @ 16.05.2005. 15:01 ] @
Implementiram IDbCommand i trebam da napravim kolekciju parametara koju ce da vrati metod Parameters().
Problem je sto ne mogu da napravim instancu od SqlParametersCollection, koja bi mi najvise odgovarala -- ispada kao da je abstraktna klasa, mada help nista od toga ne pominje.

Kako da napravim kolekciju parametara, a da ne moram da pisem novu klasu ili koristim SqlCommand tip ?
[ spartak @ 17.05.2005. 12:44 ] @
Jesi probao da napravis niz SqlParameter i da ga koristis kao tu kolekciju?

SqlParameter [] arrParametri = new SqlParameter[<velicina niza>];

i da ti ta metoda Params() vraca SqlParameter [] ...
[ dusty @ 17.05.2005. 13:24 ] @
Jesam, ali ne mogu da kastujem taj niz u IDataParameterCollection (odnosno SqlParameterCollection) koju treba da vrati Parameters metoda.

Pokusao sam da izvedem klasu iz ArrayList i IDataParameterCollection ali me zeza zbog IClone interfejsa ArrayListe :(

Nije mi samo jasno kako npr. SqlCommand generise SqlParameterCollection kada ne moze da se instancira objekat takve klase ?!
[ Zdravo_djaci @ 18.05.2005. 13:59 ] @
Verovatno je SqlParameterCollection ugnjezdena klasa klase SqlCommand i zato je ne mozes instancirati.
Reci mi samo svrhu koriscenja te klase bez klase SqlCommand.
[ dusty @ 18.05.2005. 16:13 ] @
Citat:
Verovatno je SqlParameterCollection ugnjezdena klasa klase SqlCommand

Da, vrlo moguce, to mi nije palo na pamet. Samo, kako je onda IntelliSence vidi, ako je ugnjezdena ?!

Citat:
Reci mi samo svrhu koriscenja te klase bez klase SqlCommand

Trebam da napisem svoju Command klasu koja ce da se ponasa skoro identicno kao SqlCommand, za Reporting Service-ov Data Extension. Najlepse bi bilo da nasledim SqlCommand i override-ujem metode koje treba da izmenim, ali je accessor SqlCommand-a sealed :(

Privremeno sam resio tako sto sam od klase napravio wrapper za SqlCommand objekat, ali mi to resenje nije bash najbolje.