[ almir_me @ 16.05.2005. 17:35 ] @
Zna li neko zasto mi je crno-bijela slika na TV-u kad ga spojim na komp. Graficka je ATI Radeon 9200 S, a TV (ako ce ovo pomoci) Philips.

I jos nesto vezano za ovu kraticu. Neki kazu da je mogu koristiti kao TV-tuner, naravno nisam im povjerovao, ali me zainteresiralo kad sam u PDF prirucniku vidio TV-out/Video-in, sta je ovo Video-in, a jos, i na nekom sajtu sam procitao da ove ATI 9200 spadaju u All-in-Wonder kartice koje omogucavaju snimanje TV programa na komp.

[ bakiman @ 16.05.2005. 18:08 ] @
All in wander grafičke omogućavaju:
-Sliku na monitoru ;)
-TV tuner
-Video in
-Video out
-FM Radio (zašta nisam siguran)

A iz tvojeg posta gde si napisao koju imaš grafičku to nije AIW već SE, dakle još gora od obične 9200 Rejdonke...
[ mixajlon @ 16.05.2005. 21:26 ] @
Moj burazer je takav problem resio jednom liku. Doduse sa nVidia GF4 MX 440 DualView karticom, ali problem je bio isti. Tako da sigurno postoji resenje, ali nazalost ne mogu sada da se setim kako. Znam samo da to nije vezano za tip kartice vec za podesavanja. Problem je dosta cest, mnogi su mi se vec zalili na to. Nije u pitanju ni kartica ni TV.
[ almir_me @ 17.06.2005. 13:05 ] @
de pokusaj se sjetit. treba mi to
[ dejangex @ 07.07.2005. 14:37 ] @
To ima veze sa podesavanjima u Ati panelu. Treba menjati PAL i NTSC podesavanja. Desni klik na desktop > properties > settings > advanced > displays > TV > Format > Dropdown lista(pal b,d,g,h..ntsc). Treba testirati sa razlicitim formatima dok ne dobijes sliku u boji. Trebalo bi i da skines novi drajver sa ATI-jevog sajta.
[ sasadj @ 07.07.2005. 15:53 ] @
Probaj BG/PAL (mislim da je tako doslovce).

[ Nikodim @ 09.07.2005. 18:08 ] @
ma imam i ja isti problme, s tim da imam A9550/GE...
sve sam probao i sa podesavanjima i drajverima i ne preostaje nista nego je problem u kablu! tacnije u konverziji signala...
jer, gotovo sam siguran da imas kabl svhs-scart, zar ne?? :))
dakle, ili idi u neku elektro radnju da ti sami naprave kabl ili kupi cinc kabl sa konvertorima (svhs i scart, posebno...)

eto, ja sam trenutno u fazu kupovanja tih kablova i konvertora, pa ako nesto saznam, napisacu ;)

pozz
[ almir_me @ 16.07.2005. 12:43 ] @
ma nije scart. imam neki kabal sa obje strane cinc ali se on prije ukljucivanja u graficku mora ukljuciti neki mali kabal koji s jedne strane ima cinc ulaz a s druge strane neki sa 5-6 pinova kao kod misa.

da napomenem ta 2 kabla sam dobio od jednog frenda, a on ima GeForce 4 (kabal je od GeForce 4), ako to ima kakve veze
[ RobertNestaMarley @ 21.07.2005. 20:57 ] @
ako ti komp na tv daje crno belu sliku uradi sledece.
uzmi jedan kraj kabla tj. cinc u ruke. pogledaj ga videces da unutra imas 4 iglice. dve koje su blize jedna drugoj i dve koje su dalje jedna od druge. pronadji neku tanku bakarnu zicicu i kratko spoji dve iglice koje su bilze jedna drugoj ukljuci kabal nazad i dobices boju. ako to ne proradi kratkospoji druge dve iglice.
[ almir_me @ 19.08.2005. 18:36 ] @
Kablovi su sljedeci; prvi ima na obje strane po jedan muski cinc i dug je 180cm, drugi na jednoj strani ima S-VHS (4 pina, ukljucuje se u graficku) a na drugoj zenski cinc, dug je 12cm i spojeni su ovako: TV <-cinc-cinc-> <-cinc-SVHS-> Graficka.

ne znam bil' se smio upustiti u jedan takav hirurski zahvat koji mi je predlozio RobertNestaMarley. to je pod 1, a pod 2 nisam ga bas najbolje razumio. Nevidim ja nigdje nikakve iglice.

A sad vam prenosim sta pise Ivan Durek u informatickom casopisu VIDI br.79 (oktobar 2002), str.100, 101.
"Video signal se do televizora moze prenijeti na vise nacina. Najjednostavniji je uporabom video kabela koji na sebi imaju RCA, odnosno cinch konektore. Ovi kabeli se koriste za prenos S-Video signala. Bolju kvalitetu prijenosa imamo s S-VHS kabelima, koji nose informaciju o luminanciji i boji. Najbolje rjesenje su SCART konektori koji prenose signale sve tri boje i luminancije. Bitno je samo da svi kabeli budu oklopljeni, radi smanjenja vanjskih uticaja i sumova. Vecina novijih grafickih kartica, osim prikljucka za monitor, imaju S-VHS konektor za spajanje na TV. Nazalost, rijetki su televizori s ovim konektorom, jer obicno imaju SCART ili S-Video konektore... Jednostavno rjesenje je i koristenje lemilice i malo zice jer se S-Video signal iz S-VHS signala dobije odvajanjem signala sa pina za luminanciju (Y) na S-VHS konektoru. Pri tome u programu za podesavanje graficke kartice trebate odabrati opciju S-Video, kako bi izlazni signal odgovarao S-Video signalu. Sasvim isto vrijedi pri spajanju SCART konektora na S-Video konektor. Za video signal u obzir dolaze samo pinovi 17 i 20. No, prilicno je jednostavno u ducanima elektrotehnickom opremom pronaci kombinaciju adaptera sa SCART konektora (kakav vjerovarno imate na televizoru) na S-Video konektor (cinch) ili S-VHS sa graficke kartice."

Eh sad kad ste procitali, gdje nestaje boja, dali je to na ovom cinc ulazu na TV-u (S-Video) i hoce li pomoci ako kupim taj adapter SCART-cinc ili SCART-SVHS, meni se cini da u ovoj drugoj kombinaciji nema sanse da boja nestane.

I jos nesto slika postoji samo na AV dok na brojevima nista. Jedan covjek mi je rakao da treba da nadem neki broj i na njemu trazim sliku kao neki kanal, ali ni to ne radi, radio sam na AUTO, MANUAL i na FINE ali nista nema slike nego samo na AV