[ Machoman @ 16.05.2005. 21:40 ] @
Problem je....

Moram predati rad za 5 dana, i to na temu "RAZLIKA DVIJE DVOSTRUKO POVEZANE CIRKULARNE LISTE".
Potrebno je prvu listu ucitati iz prve datoteke, a drugu listu iz druge datoteke. Zatim napraviti razliku te dvije liste i ispisati rezultat u trecu datoteku.(u pitanju su cijeli brojevi).

Moj problem je da ne znam napraviti tu razliku lista. Sve sam zivo probao, ali nikako nisam uspio.
Ako neko zna rijesenje mog problema ili ako ima neki link, stvarno bih bio zahvalan da mi to dostavi.

Pravo je hitno....
[ staleks @ 17.05.2005. 00:33 ] @
Koliko sam skontao zadatak problem se svodi na to da odredis koji se elementi u prvoj listi pojavljuju a ne pojavljuju se u drugoj i da te elemente prebacis u novu listu a zatim ti listu i snimis u datoteku ( npr. datoteka3.txt ).

Klasican problem sa skupovima A/B su svi elementi skupa A kojih nema u skupu B.

Toliko od mene.

Pozdrav
[ mP-programer @ 17.05.2005. 20:21 ] @
Evo ukratko trebaju ti tri liste. Na pocetku je vazno da su liste istog tipa da bi mogao da ih uporedjujes. Kada ucitas sve potrebne elemente u liste, onda uvedi while petlju(vrti se dok ne stigne do kraja jedne od dve liste) koja ce ti ici kroz liste. Unutar WHILE petlje ces imati uslov da li se element prve liste razlikuje od elementa druge liste. Ako se razlikuje taj element upisi u trecu listu.

Eto toliko,

Pozdrav