[ gorann @ 17.05.2005. 14:22 ] @
Da li bi nekao mogao da mi pomogne da resim problem. Naime imam dve Consolne aplikacije radjene u C# i zelim da iz jedne pozivam drugu i da pritom prosledim u pozivu i dva parametra.

hvala gorann
[ kul-rom @ 18.05.2005. 11:57 ] @
Zdravo,

Iako .NET Framework ima veoma sofisticiranu tehniku za medjusobnu komunikaciju procesa na razlicitim masinama, on zaista ne obezbedjuje bas veliku podrsku za medjusobnu komunikaciju procesa na istoj masini.
Srecom tu je Windows API koji nudi bogat set komunikacije izmedju dva procesa na razlcitim nivoima ....
Najjednostavnija tehnika je koristiti WM_COPYDATA message.

Probaj naci nesto na google ... mislim da ces se snaci jer je veoma puno o ovome pisano a milsim da ces naci i tutorijal koji ce ti sve ovo opisnije objasniti.

Pozdrav

[ jablan @ 18.05.2005. 12:17 ] @
Pogledaj System.Diagnostics.Process klasu i njenu metodu Start
[ kul-rom @ 19.05.2005. 10:09 ] @
Citat:
Pogledaj System.Diagnostics.Process klasu i njenu metodu Start

Ali on zeli i da pritom prosledi dva parametra ... znaci on moze pokrenuti Process.Start("lokacija\myExe.exe") ali kako proslediti neke vrednosti u novo otvorenoj aplikaciji? Kao sto sam rekao Windows API je resenje za sve )

Pozdrav
[ jablan @ 19.05.2005. 10:37 ] @
http://msdn.microsoft.com/libr...ticsprocessclassstarttopic.asp
Citat:

Process.Start Method (String, String)

Starts a process resource by specifying the name of an application and a set of command line arguments, and associates the resource with a new Process component.

RTFM pre nego što potegneš tešku artiljeriju.
[ kul-rom @ 19.05.2005. 13:42 ] @
znas sta? Uvek ima nesto novo sto se treba nauciti ... makar mi bas ovo i ne lici na resenje potrebno goran-u ... ali nema veze sacekajmo da on kaze jeli to ono sto bas njemu treba ... pozdrav i hvala na linku ... VEOMA KORISNO
[ gorann @ 20.05.2005. 08:55 ] @
Process.Start Method (String, String) - potpuno resenje problema, radi perfektno.

Hvala vam obojici.