[ tibor @ 22.05.2005. 21:36 ] @
Kada ukljucim komp dobijem gresku disk boot failure, prethodno sam ga bio vadio i nosio kod drugara da mi snimi nesto. Kada hdd ubodem u neki drugi komp vidi se sve sto je na njemu znaci disk nije fizicki ostecen. Da li postoji neki brzi i laksi nacin za resavanje tog problema od reinstalacije instalacije? U pitanju je win2k, na ntfs particiji...
[ xxxrugby @ 22.05.2005. 21:59 ] @
Jesi sve dobro Jumpao.?
[ damiru_2 @ 22.05.2005. 22:06 ] @
Ili kratkospojnik (džamper), ili flat kabel ne valja. Manja je verovatnoća da je crkao HDD kontroler...
[ StORM48 @ 22.05.2005. 22:49 ] @
Momci, ova pojava nema veze sa hardverom.

Podigni recovery console, pomoću Win instalacionog diska, i sredi boot sektor pomoću FIXBOOT komande.

Srećno.
[ tibor @ 23.05.2005. 07:32 ] @
to sam hteo da izbegnem, jer se win2k instalacija pokrece pomocu disketa, koje prethodno treba napraviti, uzasno spor i dosadan proces :), u svakom slucaju hvala
[ VRKY @ 23.05.2005. 12:07 ] @
Pogledaj u BIOS-u boot postavke.
[ stsung @ 24.05.2005. 00:00 ] @
Pozd.
Proveri da li ti se u ROOT direktorijumu C particije nalaze potrebni fajlovi: ntldr ntdetect.com i boot.ini. Iz nepoznatih razloga, ntldr ume da nekom magijom nestane.
Svako dobro.
[ Binary Mind @ 24.05.2005. 07:38 ] @
@tibor

StORM48 ti je dao prave smernice a ti samo treba da se snadjes
[ tibor @ 25.05.2005. 17:52 ] @
evo snasao sam se :). Pokrenuo sam sistem sa boot diskete, ubacio cd, pokrenuo setup,on je iskopirao neke fajlove i posle restarta kada je trebalo da se pokrene setup pojavio se windows zdrav i veseo... pet minuta posla :)
[ WiZaRd1015 @ 28.05.2005. 13:19 ] @
Što pre nabavi butabilan disk, možda se ponovi.

Mod: obrisan nepotreban citat.
[ tibor @ 28.05.2005. 14:42 ] @
ja izgleda propustam nesto, mislio sam da se w2k instalacija moze pokrenuti ili iz windowsa ili sa disketa. znaci postoji i verzija koja se pokrece pri bootu kao kod instalacije xp-a?

cak i da je tako moj komp ne podrzava boot sa cd-a
[ misteryns @ 28.05.2005. 19:54 ] @
Da se i ja nadovezem,zadnjih nekoliko dana mi se desava cudna stvar(meni cudna)..
HDD mi se jako mnogo greje,i prilikom restarta,izbaci disk boot failure...cim se malo ohladi windows ga prepozna.Inace ni u bios-u ga tad nema..jednostavno nestane..na ntfs je,win XP da li je hard pred umorom ili je nesto drugo u pitanju,inace sad ga hladi kucni ventilator,pa radi kao pravi..:)da li neko zna sta mi je ciniti
[ Binary Mind @ 28.05.2005. 21:39 ] @
Pa hard se previse greje iz nekog razloga koji nema veze sa Windows-om i zato bi ti predlozio da umesto da se nadovezujes na cisto softversku temu, ovo postujes kao posebnu temu u Storage forumu. Problem je inace hardverski inema veze sa Windows Desktop-om. Koliko je star taj hard disk?
[ misteryns @ 29.05.2005. 10:35 ] @
nema jos dve godine,a pre nego se to desi,jednostavno naglo se ukoci,sve ikone nestanu sa desktopa i onda nista nije moguce uciniti sem reset...i prilikom podizanja izbaci to upozerenje
[ VRKY @ 29.05.2005. 22:33 ] @
Ma "baci" ga, i uzmi novi
[ Emil Ranc @ 29.05.2005. 22:51 ] @
Citat:
tibor:cak i da je tako moj komp ne podrzava boot sa cd-a

Hmm... sumnjam da ne podržava, jer se dobro sećam da su boot sa cd-a podržavale i ploče sa prvim pentiumima od pre 10ak god, moguće i one pre njih... Verovatno nisi dovoljno pročačkao svoj bios...
[ Binary Mind @ 30.05.2005. 00:00 ] @
Emilio's got a point there

Nema teorije da ti racunar ne podrzava CD kao boot device. To bi jedino bilo moguce ako ti je komp pokvaren ili nema CD kao deo kofiguracije. Uradi odgovarajuca podesavanja u BIOS-u i radice osim ako nemas problema sa CD-om ili maticnom
[ tibor @ 30.05.2005. 09:27 ] @
ne mogu da verujem koliki sam debil ispao, naravno da imam opciju za podesavanje boot sequence-a u biosu, jedino mi nije jasno kako je nisam video kada sam instalirao win. evo idem da menjam nick koliko me sramota :)
[ damiru_2 @ 30.05.2005. 09:42 ] @
Sada već offtopic, pošto ste rešili problem...
Citat:
Binary Mind
Nema teorije da ti racunar ne podrzava CD kao boot device.

Citat:
Emilio Ranchez
Hmm... sumnjam da ne podržava...

Osim ako se radi o SCSI CD uređaju, tada može doći do problema sa boot-ovanjem sa dotičnog CD-a...
[ Binary Mind @ 30.05.2005. 23:24 ] @
Covek nije pomenuo SCSI CD-ROM drive pa smo pretpostaili da se radi o IDE uredjaju Osim toga SCSI nisu standardi koji vecina ljudi koristi kod kuce. Nisam nikad digao OS sa SCSI CD-ROM drive-a pa ne znam sta se desava pri takvoj operaciji.
[ Srdjan Marinkov @ 11.01.2008. 01:01 ] @
Evo da se ja vratim na temu pošto imam sličan problem... Pri instalaciji Windowsa, obrisao sam C: particiju i od "unpartitioned space" napravio particiju, formatirao je (NTFS) i nastavio dalje instalaciju. Kada sam instalirao, pri prvom podizanju sistema dobio sam poruku "DISK BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER". Kada ubacim disk sa instalacijom XPa, stisnem ENTER sistem se normalno učita i dalje radi bez ikakvih problema. Kako da prevaziđem ovaj problem? Pretpostavljam da sam napravio grešku kada sam obriosao particiju i kreirao novu...