[ Dralac @ 24.05.2005. 22:29 ] @
| Nedavno su mi reinstalirali PC i sa 98 prebacili na XP i uz to mi instalirali Kasperski.
Problem je sto mi Kasperski javlja neke "morbidne" viruse kao msconfig, i sli.
Kada pokusam otvoriti MSCONFIG RUN=>MSCONFIG, windows ga uopste ne otvori, ma koliko cekao. Slican problem je sa REGEDIT, njega mi otvori par sekundi, a zatim zatvori. CTRL+ALT+DEL, uopste ne otvara, ali prikazuje da je aktivan u system tray-u. Da li je ovo do Kasperskog (mislim da nije) ili je neki drugi problem,...
'fala... |
[ BytEfLUSh @ 24.05.2005. 23:12 ] @
Šta ti tačno kaže Kaspersky?
[ Binary Mind @ 25.05.2005. 07:04 ] @
Imas viruse sa istim imenom kao i ti sistemski file-ovi. Prvo u firewall-u zabrani istim da idu na net, onda ih pronadji pomocu find i manuelno izbrisi.
[ Dralac @ 25.05.2005. 10:20 ] @
Kasperski ga ga definise kao backdoor Troyan. Pretrazivao sam PC, ali mi samo izbacuje 1 regedit i msconfig. Vjerovatno su sistemski pobrisani, pa mozda da pobrisem i ove i da predjem opet XP-om preko?
[ AleksandarNS @ 25.05.2005. 16:01 ] @
imash trojanca sigurno...istog sam i ja imao.... taman krenem u regedit da pogledam shta se nalazi u "run" ili u msconfig da vidim shta on startuje, kad se sami od sebe zatvore prozori.
ja sam odradio clean install windows xp...verovatno postoji lakshi nachin (ubijesh trojanca kasperskim, pa onda odradish repair sistema), ali ja sam uz tog trojanca imao josh gomilu gluposti instaliranu pa sam lepo sve to formatirao.
[ Dralac @ 25.05.2005. 17:41 ] @
Hvala vam na odgovorima...
Poz.
[ trabl @ 26.05.2005. 13:32 ] @
pozdrav drustvo...
Slican problem...
Meni otvori MSCONFIG ali kada se udje u sekciju StartUp i ispravi sta da se uključuje pri uključenju compa ali Windows uopšte ne zapamti šta je promenjeno..????
Zašto?!
[ VRKY @ 26.05.2005. 16:04 ] @
Provaj onda ručno tj. direknto brisanjem iz registry-ja ako ti nije problem.
P.S Registry First Aid & ekipu u ruke i čisti.
[ WiZaRd1015 @ 28.05.2005. 13:15 ] @
Pa nemora da bude maliciozni kod, iako je u 99% tako. Konkretno, pokušaj sa programom CustomizerXP, i snadji se. Imaš opcije za skrivanje i msconfig i regedit.
Verovatno sam daleko od istine, ali ovo mi je palo napamet, možda pomogne.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.