[ slobytox @ 25.05.2005. 08:21 ] @
Kada instaliram Suse 9.3 sve je OK. Posle podesavanja monitora dodje do problema prilikom restartovanja grafickog sistema. Na jednom racunaru vise nisam mogao da se vratim u runlevel 5 vec me uvek saceka runlevel 3 prilikom boot-a i javlja neku gresku blabla.
Problem na ovom racunaru posto nisam znao drugacije, resio sam reinstalacijom Linuxa.

Na drugom racunaru radi u runlevel 5 ali prilikom boota javlja gresku i kad idem na shutdown nemam sve opcije u meniju, vec samo logof.
Na ovom drugom me je mrzelo da ponovo instaliram pa racunar jos uvek radi na opisani nacin.
Zivo me interesuje kako bih mogao ovo da popravim.

Inace kod oba racunara nisu postojali monitori na listi za izbor pa sam odabrao slicne (umesto Dell 773p odabrao sam Dell 770p koji ima isti refresh rate a na drugom umesto SyncMaster 753s Linux je postavio SyncMaster 4s a ja promenio u SyncMaster 750s koji takodje ima iste karakteristike)

Kad promenim monitor prodjem kroz test i sve je ok i racunar posle toga radi korektno, cak mi je kod prvog racunara radio korektno i posle restarta (da li sam posle nesto menjao oko monitora nisam siguran) ali na kraju probljemi.

Ima li nekog ko zna sta treba da se uradi da oporavim Linux, da ne bih morao da ga reinstaliram??
[ Srđan Krstić @ 25.05.2005. 12:03 ] @
Kao sto ti rece McKracken u drugoj temi, to "blabla" ti je najbitnija stvar, pasteuj to ovde
[ slobytox @ 29.05.2005. 14:02 ] @
Podesio sam monitor na rezoluciju 800x600 i refresh 74 Hz i to je to, zadovoljava za osnovne potrebe.
Sto se problema sa pojavljivanjem X console umesto KDE boot log-a mislim da sam problem resio (mada se ne bih kladio) i to tako sto sam instalirao Suse od pocetka pa onda uradio kompletan update sa suse sajta i za sada nemam problema - nadam se da će tako i da ostane.

E sad pošto me je sve ovo podosta iznurilo hteo bih nekoliko stvari još da odradim na drugom racunaru da ne bih morao ovako da se smaram.

Ako znate napisiti uputstvo za sledeće:

Hoću da instalacioni DVD disk iskopiram na HDD kao posebnu bootabilnu particiju tako da mi je na raspolaganju kad god mi zatreba a da mogu da ga pokrenem i prilikom startovanja racunara preko GRUB-a

Treba mi informacija gde (u kojoj fascikli) se čuvaju dokumenta koja su preuzeta prilikom on-line update-a i da li mogu odatle da ih iskoristim za update drugih računara.

Da li mogu da napravim jos jednu particiju na kojoj bih cuvao backup celog sistema i da li bih mogao iz tog backupa da u potpunosti restauriram sistem sa svim podacima i podešavanjima.

Ako znate postujte uputstvo za ove tri stvari.

Pozdrav
[ Marko_R @ 04.06.2005. 00:20 ] @
Za koriranje DVDja idi na particiju gde imas dovoljno mesta i onda kucaj

# dd if=/dev/cdrom of=susedvd.iso
# mkdir /susedvd

Posle toga možeš montirati fajlsistem sa

# mount -r -o loop -t iso9660 [<putanja>]susedvd.iso /susedvd