Kad kažeš, radi na drugom GSM aparatu normalno, da li je u pitanju potpuno drugi tip aparata ? Ako jeste, pogledaj specifikacije za taj drugi aparat, i vidi koliki baudrate podržava, pa podesi i to (kod tebe stoji 115200).Probaj da se konektuješ na kom port ovako
Code:
a = OPENCOM ("COM13:115200,N,8,1")
If a = 0 Then Msgbox "Kom port nije dostupan"
pa vidi da li uopšte vidi taj virtuelni commport.
Dalje, ovo -32 ti pretvara malo slovo u veliko.Recimo u konkretnom slučaju, Str$ naredba pretvara ASCII vrednost u string, e sad ono 112 ti predstavlja slovo "p", a - 32 ga pretvara u 80, što je "P".Kompletan text koji šalješ je "P", "H", "O", "N" , pa zatim ide linefeed (10), a onda carriage return (13).E sad, kako nisam radio na komunikaciji sa telefonima, ne znam tačno šta isti treba da primi od podataka, ali da mu ne fali možda slovo "E" tu ?
Ovo sam napisao onako odokativnom metodom, jer nisam radio sa pomenutim dll i bas fajlovima (radio sam sa MSComm kontrolom koja mi završava sav posao oko komunikacija sa serijskim portovima), tako da nisam konkretno upoznat sa naredbama i podešavanjima koje se koriste.Dakle probaj ovo što sam ti rekao, pa vidi možeš li šta da izvučeš.
Eventualno možeš da probaš i sa MSComm kontrolom.