[ Csharp @ 26.05.2005. 00:33 ] @
Pozdrav! Zna li netko, kako mogu lokalizirati report na neki drugi jezik? |
[ Csharp @ 26.05.2005. 00:33 ] @
[ mmix @ 26.05.2005. 12:15 ] @
Ne mozes to uraditi onako kako to visual studio radi za forme
![]() Jedino da labele postavis rucno kao sto si obajsnio u drugoj temi za CR. Ako ti to pravi performance probleme, probaj da kesiras "prevedene" ReportDocument objekte. [ Csharp @ 27.05.2005. 15:26 ] @
Da, ok! Mislio sam da li postoji nekakav gotov alat! MAda, meni je sada bitno da uopće mogu doći do tih objekata, u ovom slučaju textobject, mada probao sam sa chart-om, jednostavno nisam mogao promjeniti text, pa sam i na njemu dodao text object-e, naravno ručno! :)
[ negyxo @ 28.05.2005. 17:12 ] @
Vidiš ono preko text objecta što si objasnio nije loše. Ja sam u početku tako krenuo ali našao sam na neki "bug". Crystal kad naiđe na text object koji u sebi ima neki drugi objekat (na prim, field object) izbaci exception. Nisam tražio na netu šta je uzrok i kako se rešava nego sam prešao na parammetar fields.
Znači isto kao i text objecti samo što je, čini mi se, i lakše Code: //crView - CrystalReportViewer foreach (ParameterField pField in crView.ParameterFieldInfo) { reportdocument.SetParameterValue(pField.ParameterFieldName, "???"); } [ Csharp @ 29.05.2005. 23:57 ] @
Nisam razmišljao na ovakav način, ali mi se čini ok!
Hvala! [ mmilinca @ 30.11.2005. 11:22 ] @
... opet ja
Ne znam da li ovo sto mene muci spada pod ovu temu- lokalizacija, verovatno ne jer su moji izvestaji samo na srpskom ,ali se tice srpskog karakter seta. Kada CrystalReport radi sa Access bazom, u izvestaju korektno prikazuje nase karaktere. Medjutim, Crystal Report sa MySql bazom, sa kojom i radim, na izvestaju ne prikazuje nase karaktere vec ih pretvara u ?, tj sem Š,Ž. Ovo se odnosi samo na ono sto cita iy baze. Ono sto kao tekst je unosim u nasem karakter setu vidi se normalno. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|