[ kiky @ 26.05.2005. 20:29 ] @
Da li neko moze da mi objasni koja je razlika izmedju koledza i univerziteta u Americi.
[ vindic8or @ 26.05.2005. 20:37 ] @
kog koledza i kog univerziteta covece? sta da uporedjujemo?

ako ne znas sta sami termini znace :)) college je samo za undergraduate (diplomske) studije.
university pored istih, nudi i postgraduate (magistarske, doktorske, post-doktorske).
[ BluesRocker @ 26.05.2005. 22:38 ] @
Citat:
vindic8or: ako ne znas sta sami termini znace :)) college je samo za undergraduate (diplomske) studije.
university pored istih, nudi i postgraduate (magistarske, doktorske, post-doktorske).

Zar ne postoji razlika i u trajanju studija (2 i 4 godine)?
[ Ni ten ichi ryu @ 26.05.2005. 22:46 ] @
zavisi i od koledža... Ali takođe postoje koledži koji imaju graduate studies.
[ kiky @ 27.05.2005. 07:52 ] @
Hvala vindic8or na odgovoru inace interesovalo me je samo kako izgledaju studije sto si ti i objasnio na kraju pooruke. Da li tvoje objasnjenje znaci da su diplome osnovnih studija i na jednom i na drugom podjednako tretirane kasnijepri zaposljavanju.
[ hecky @ 27.05.2005. 10:14 ] @
Dosta nasih u USA ide prvo dve godine u college (jer je o pravilu dosta jeftiniji od univerziteta), pa se prebace na univerzitet zadnju godinu (ili nastavak skolovanja).

Keep in mind da ces mozda morati polagati razliku predmeta izmedju koledza i univerziteta za prve 2 godine.

Na kraju dobijes diplomu univerziteta koja se koliko ja znam ne razlikuje od one koj dobiju studenti koji su sve 3 godine bili na univerzitetu.
[ bigtime @ 27.05.2005. 10:58 ] @
Taj koledz od dve godine o kome pricate se zove Junior College. Za nase studente je JC odlican, zato sto je gradivo extra lako i sluzi da bi savladali jezik pre nego sto upisu University.