[ stoic @ 27.05.2005. 07:49 ] @
| Moj digitalac Canon Powershot A95 mi na display-u javlja grešku "memory card error" kad ubacim bilo koju od 2 memory kartice koje imam. Do iglice je. Pošto sam aparat posuđivala drugima, prilikom izmjene memorijskih kartica, slomili su mi jednu iglicu u ležištu. Je li to moguće popraviti? Aparat je jos koji mjesec pod garantnim rokom, no ne znam da li bi i ovaj kvar mogao potpasti pod garanciju...
Mišljenja? Je li se to ikome ikada desilo? |
[ Axel DPS @ 28.05.2005. 00:53 ] @
Ozirom da je u pitanju fizicko ostecenje nebi trebalo te se prihvati kao reklamacija ali ti ipak probaj pa cak iako ti naplate bice neka jeftinoca
[ stoic @ 07.06.2005. 07:51 ] @
Ovdje u Sarajevu to uopšte ne popravljaju, nego šalju vani na popravak (cijena "popravka" bi bila oko 150€), reklamirati ga mogu samo tamo gdje sam ga kupila, a tamo nemam vremena otići... No, našla sam jedan pokvareni Canon-ov (Powershot S40), ali je taj dio čitav, pa se pitam da li postoji kompatibilnost? Konkretno mislim na dio aparata gdje se umeće memorijska kartica.
[ dj bojan @ 08.06.2005. 02:55 ] @
Citat:
Axel Digital Photo Store: Ozirom da je u pitanju fizicko ostecenje nebi trebalo te se prihvati kao reklamacija ali ti ipak probaj pa cak iako ti naplate bice neka jeftinoca
Da ali ako se uzme da se taj deo nije mogao dodirnuti prstima trebalo bi da potpada pod garanciju.
U svakom slucaju idi u radnju ili nazovi pa pitaj.
Pozdrav!
[ stoic @ 08.06.2005. 14:35 ] @
Dali ste mi malo optimizma, pa cu se uskoro nakaniti, te otici da pokusam izganjati popravak ili cak zamjenu fotoaparata. Imam jos jedan digitalni, Olympusov D-535, ali je kvalitet slika neuporediv, pa mi je bas stalo ovaj da popravim.
Hvala lijepa na odgovorima. Javim "rezultate".
[ mmmilan @ 16.06.2005. 12:06 ] @
tesko da ce ti priznati garanciju na to jer je fizicko ostecenje, jesi li sigurna da nije do kartice posto se meni slicno desava sa mmc
[ Panos @ 16.06.2005. 15:56 ] @
Citat:
dj bojan: Da ali ako se uzme da se taj deo nije mogao dodirnuti prstima trebalo bi da potpada pod garanciju.
Tom logikom: ako nesto zveknes cekicem (nisi dodirnuo prstima) potpada pod garanciju?
P.S. Reklamiraj, pa javi sta je bilo.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.