[ crusaderyu @ 28.05.2005. 00:07 ] @
Imam jedan problm trebam da npravim jednu Backup disketu,
probao sam da je kopiram ali mi pri koprianju javi gresku, ako je prebacim prvo na HDD ond je kopiram na drugu diketu tada se javi problem da nece da mi radi sa programom.
Sada pitanje kako da koriram disketu so po stotno.

dali ima neki nacin za to molim javite mi sto pre

hvala unapred

[Ovu poruku je menjao BytEfLUSh dana 03.06.2005. u 15:11 GMT+1]
[ Marko_L @ 28.05.2005. 17:20 ] @
Moram da priznam da nisam razumeo tvoj problem.Šta ti znači to "kopirati 100%".Jel iskopira ili ne iskopira ? Proveri da li je disketa ispravna, i da li to što hoćeš da snimiš zauzima više mesta nego što je kapacitet diskete.I zbog toga može da se javi greška.Da li uopšte nešto snimi na disketu.Ne razumem ovo što kažeš da iskopiraš na hard, pa na drugu disketu, koja neće da radi sa program.Da li to znači da ti ova prva radi ?
Probaj malo jasnije da izložiš problem.
[ markantz @ 28.05.2005. 20:12 ] @
Probaj WinImage

http://www.winimage.com

[ crusaderyu @ 02.06.2005. 11:56 ] @
Ovako da probam malo bolje da objasnim,
kao prvo da se zahvalim za vase interesovanje i za pomoc. program WinImage sam isprobao ali ni sa njime nece.
Problem je u tome da imam jedan software koji kada se instalira on nakon instalacije pri njegovim prvim pokretanjem trazi da se ubaci disketa (floppy) sa kojom on potvrdjuje da je to original (verifikuje program tj. proverava serijski broj). sada je problem taj da se program moze samo instalirati na dvaracunara, ukoliko hocu da instliram na trecem racunar moram na predhodni da deinstaliram us pomoc diskete. kao sto svi znamo dike su podlozne kvarenju pa sam hteo da napravim jednu Backup disketu ali je problem da nece da se napravi. Pokusao sam sa svim mogucim programima koje znam ali nema sanse da napravim backup. koliko sam premetio na floppy ima bad sektori tako da pri kopiranju pravi probleme. Ajde ako mozete pomognite molim vas.

[ mladenovicz @ 02.06.2005. 12:06 ] @
Citat:
crusaderyu: koliko sam premetio na floppy ima bad sektori tako da pri kopiranju pravi probleme.

Upravo ti bad sektori su zastita.
[ nikola87 @ 02.06.2005. 12:57 ] @
imas u XPu desni klik na disketu i COPY
kopira 100% diskete...
[ BytEfLUSh @ 02.06.2005. 14:44 ] @
Netačno. XP-ov Copy ne kopira 100% diskete, daleko od toga.

Ranije je postojao program "Diskdupe" za DOS, probaj da ga nađeš i pomoću njega napraviš kopiju.
[ nsofft @ 02.06.2005. 17:06 ] @
nisam siguran ali mislim da Bedcopy moze da kopira disketu 100%
[ StORM48 @ 02.06.2005. 17:12 ] @
Jedan moj prijatelj je napravio program za tu svrhu, pa probaj sa njim.

Zove se Copy It Anyway 2.4, a link je> http://www.digitalsystem.co.yu/dnl/CIASetup.exe

Inače, program je besplatan.

Pozdrav
[ djolep @ 02.06.2005. 22:22 ] @
Mislim da znam na koji program mislis. Na tim disketama je sam disk probusen i na taj nacin su unisteni sektori. No nije bitno. Posao odradjuje Floppy Image.
http://www.rundegren.com/products/floppyimage/
[ miokus @ 03.06.2005. 08:49 ] @
Diskdupe - naravno!
[ simeon @ 03.06.2005. 14:05 ] @
Radi se o programu Contact English ili Contact Tools (nova verzija) od domaćeg autora! Čovek je smislio prilično dobar i jednostavan način da zaštiti svoj dugogodišnji trud i uspelo mu je. Svaka čast!! Taj softver je u upotrebi od '98. godine sa disketom kao zaštitom i niko ga nije piratizovao u Srbiji do sada (verujem i da neće)!
Pusti mi te priče o "backup" varijantama ... pa nismo deca ;)
Program vredi svakog dinara i što se blamiraš džaba (kao i ostatak ekipe ovde prisutne) ... ako ti ipak pukne disketa obrati se autoru i dobićeš novu (provereno) ali ti definitivno neće dozvoliti da ga magarčiš.

[ Binary Mind @ 04.06.2005. 00:11 ] @
Eto. Misterija resena sto se tice zastite ovog programa. Ako patcheri, crackeri i coderi imaju nesto da kazu neka preuzmu ovu temu.
[ .LoG @ 04.06.2005. 00:56 ] @
Kakva zastita, program radjen u Visual Fox-u (VF debugger-om dobijes citav kod nazad) a disketa provjerava postojanje fajla u win direktorijumu.
I jos x nacina, samo nije u redu, program je domaci i vrijedi tih para (nekih 1500 din).
[ Nemanja007 @ 04.06.2005. 09:02 ] @
Probaj sa Floppy Image Creator 5.1.0.48
Skini je o v d e
Citat:
DESCRIPTION:Create images from the physical floppy disks, extract files or complete folders from floppy image, and create floppy disks from image files. Mount floppy image as virtual floppy drive. Two simultaneous virtual floppy drives, virtual in memory floppy drive, RAM disk, File disk and creating of self-extracting floppy image archives are supported as well. Version 5.1.0.48 features some changes and improvements.
[ Shadowed @ 04.06.2005. 18:43 ] @
Cracking forum vise ne postoji tako da je bolje da ovo ostane u Win App ali iz istog razloga se zadrzite na pravljenju image-a floppy-a a ne na obilazenju zastite programa.
[ priest77 @ 04.06.2005. 19:26 ] @
Taj program znaci da na LapTop racunaru koji nema flopy ne moze da se instalira?
[ .LoG @ 05.06.2005. 02:15 ] @
Moze, nazoves autora i on ti da sifru za tvoj komp.
[ michael1 @ 06.06.2005. 13:06 ] @
i el si nasao resenje ?
[ GZ73000 @ 06.06.2005. 15:24 ] @
Da vidim da ovde ima dosta velikih znalaca koje jako postujem.. Ali kako vidim niko nije obratio paznju na jednu sitnicu.. Negdje na vrhu procitah da kada kopira disketu na HDD onda svi fajlovi budu prebaceni na HDD, da bi potom iste te fajlove prebacio na drugi flopy s tim da je fora da nece da radi sto nema upisan LABEL.. Dakle ostaje jos to... Mozda ima smisla... Iskustvo sa disketama i instalacijom nekad WIN95 preko disketa.. Poz.
[ michael1 @ 07.06.2005. 22:14 ] @
Verovatno nema, jer je label prazan, a i video sam da je disk fizicki probusen negde na sredini.
[ priest77 @ 08.06.2005. 07:29 ] @
Citat:
.LoG: Moze, nazoves autora i on ti da sifru za tvoj komp.

Ali program nije predvidjen za ubacivanje sifre. Moja verzija program je stara 3 ili 4 godine.
Nema veze, ima bar 3 besplatnih srpsko-engleskih recnika.
PS.Video sam i ja ostecenje na sredini diska.
[ simeon @ 09.06.2005. 09:40 ] @
.LoG

Vidim da ti jedini kapiras o cemu se ovde radi, prvenstveno sa etičke strane...
Podržavam maksimalno rad domaćih programera koji se bore da žive od svog rada tako da je iluzorno dalje pričati o krekovanju ovog programa...(naravno da može da se razvali). Suština zaštite je da se spreči prosečan end-juzer da "manipuliše" sa sadržajem CD-a, kome je ova alatka prvenstveno i namenjena.
Priče o softversko-hardverskim zaštitama su davno ispričane i tu se nema šta pametno reći niti dodati.... sve se može "razbiti" na lakši ili teži način i "." (tačka)

Kome se nesviđa kako radi rečnik i kome je skupo tih hiljadu i kusur dinara neka koristi besplatne varijante, bože moj pa za sve ima alternativa ....

[ crusaderyu @ 17.06.2005. 11:59 ] @
Nije problem u ceni niti da neko hoce da se ovajdi na program, nego se radi o tome da mora da se cuva disketa, a kao sto znamo svi diskete povremeno hocu da jednostavno ne rade , znam da moze da se potrazi nova disketa ali zasto da se mtretiram.
Naso se neki koji je napravio program kao sto je ovaj recnik sa puno greskama, i uslovljava, ima mnogo skupljih programa koji se koriste pa se kupci ne uslovljavaju kako i sta.
ovakvim treba da se razbije program i da se da slobodno na internet.