[ maximus_1 @ 29.05.2005. 21:48 ] @
| Trenutno imam WinXp i volio bih instalirati Longhorn ako nista da vidim i upoznam se malo bolje. Znam da će konačna verzija ovog OS-a još malo sacekati no ja planiram instalirati Beta inačicu. Sad me zanima hoce li moj stroj to moći pogoniti jer i nije sastavljen od komponenata koje su preporučeljive za Win Longhorn.
Moja konfiguracija:
MB Asus P4S533
Nvidia GeForce 2 MX/400 64 MB Rama
Tek 256 MB DDR Memorije (ovdje je možda problem)
80 GB Hard diska
Pržilice, DVD.........
Trenutno mi komp služi za programiranje i školu, a Longhorn bi mi bio na Hardu tek par dana da "izvidim situaciju".
Da, i još nešto -> Hocu li morati mijenjati datotečni sustav (sad je NTFS) jer to ne bih volio? |
[ KOLE89 @ 29.05.2005. 22:17 ] @
Nisi rekao koji procesor imaš, ali mogu ti reći da koj god imaš, nećeš se nauživati (malo memorije i slaba grafička). Moj savet ti je da ako hoćeš da probaš Longhorn, sačekaš prvu zvaničnu beta verziju, koja će valjda biti optimizovanija i stabilnija.
I nećeš morati da menjaš file system jer ni sa Final Longhornom neće dolaziti WinFS, nego će tek kasnije (verovatno preko SP-a).
[ maximus_1 @ 29.05.2005. 22:24 ] @
2000 MHz
Da, znam da neće biti baš Ok ali ne tražim puno , tek da isprobam pa me je zanimalo hocu li ga moći pokrenuti.....
Svejedno cu ga probati...
[ VRKY @ 29.05.2005. 22:30 ] @
Hmm, vjerovatno ćeš ga moć instalirati ali kako će raditi?! Govori se da će za Longhorn bit potreno min. 512 - 1024 MB Ram
[ kUdtiHaEX @ 30.05.2005. 11:57 ] @
I pre 25 godina se pricalo da ce racunari u buducnosti biti 2 puta brzi i 4 puta veci :)
[ bakiman @ 02.06.2005. 18:44 ] @
Ljudi, zamislite da vam Windows secka zbog malog fps :) !!!
KOliko sam upućen, to je 3D Windows, tako daa...
Nema veze, i ja bih da ga probam, tj da napravim još jednu particiju, čisto samo da stane Longhorn i da probam "kako se vozi".
Zna li ko kada izlazi zvanična vezija, čitao sam negde tek 2006-7???
PozdraV
[ Shadowed @ 02.06.2005. 18:48 ] @
Citat: bakiman: KOliko sam upućen, to je 3D Windows, tako daa... Lose si upucen. Nije 3D Windows vec koristi DirectX za renderovanje GUI-a. OK, ima i nesto 3D kozmetike, ali nista narocito.
[ BytEfLUSh @ 02.06.2005. 18:52 ] @
Citat: Zna li ko kada izlazi zvanična vezija, čitao sam negde tek 2006-7???
Zvanična verzija (Beta) izlazi u trećem kvartalu ove godine.
No, verovatno si mislio na finalnu verziju. Po sadašnjim informacijama je u pitanju maj 2006., s tim što kažu da verovatno neće biti nikakvih odlaganja.
[ bakiman @ 02.06.2005. 21:04 ] @
A šta je rendovanje?
Jel GUI spoljašnji izgled Wina?
PozdraV
PS DA, mislim na finalnu verziju...
[ mulaz @ 02.06.2005. 22:13 ] @
renderovanje je proces izmedju outputa programa i slike na ekranu.
GUI = Graphical user interface (svi prozori, sve...)
Imao sam Longhorn alfa verziju ne znam koji build
moj komp je athlonXP1800+/256ram/GF4Ti-64
i radilo je prilicno normalno.. al nisu bas ubacili nesto puno novih funkcija..
za beta verziju ne znam, nisam jos probao, mozda su se poboljsali
[ djolep @ 02.06.2005. 22:13 ] @
Aman Bakimane. Mnogo postujes, a malo citas. Bez uvrede, potrudi se malo covece.
GUI = Graphical User Interface
Rendering = The process of creating an image on the screen from polygons, textures, lights, and other graphical information, as opposed to displaying pre-computed graphics and animation.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|