[ APOLONYE @ 31.05.2005. 08:48 ] @
| Pregledao sam masu postova vezanih za ovu temu i nisam siguran da sam pronašao upravo "ono" što bi konkretno objasnilo kako to dela. Mislim da je tu najviše "prosječnih" korisnika (jedan od njih sam i ja) kojimam bi trebalo to pojasniti korak po korak. Dakle, hipotetski: dva kompa (Win XP na oba), šta i kako podesiti na kojem da se može pristupiti s jednog na drugi preko Remote Desktopa? Ali baš samo na ovaj način (ne korištenjem drugih programa). Podrazumijeva se da znaš IP adresu tog trenutka. Što može biti problem (najčešći) ako se ne uspijeva uspostaviti veza? |
[ Passwd @ 31.05.2005. 09:36 ] @
Odi lijepo start>help>upisi remote desktop i uzivaj!!
[ vindic8or @ 31.05.2005. 10:42 ] @
rclick na my computer > properties > remote > allow users to connect remotely to this computer
to setujes na oba compa. obrati paznju kako se koji comp zove (pise ti ispod ove opcije).
onda samo ides na start > programs > accessories > communications > remote desktop connection > kucas ime compa na koji zelis da se logujes i to je to.
[ broker @ 31.05.2005. 10:43 ] @
Uzmi program TeamViewer. Radi ko sat, besplatan je, a instalacija je par klikova misem.
[ Passwd @ 31.05.2005. 11:03 ] @
Ajde, evo imam 3 min pa cu ti objasnit posto help je glupost:
Ovako:
-ti si kompjuter A a kompjuter na koji se zelis spojit je kompjuter B.
-Kompjuter B treba omoguciti remote spajanje, a to ce ovako:
udje u internet konekciju>properties>advanced>settings>service>stavi kvacicu pored remote desktop
-zatim kompjuter B treba iskljuciti SVE firewalle ukljucujuci i windowsov (internet konekcija>properties>advanced>maknes kvacicu pored internet connections firewall)
-kompjuter B mora imati remote usera:
desnik klik na my computer>properties>remote>stavi kvacicu ispod remote desktop...zatim odi na "select remote users" i ako ti iznad gumba "Add" pise: user already has access to je to a ako ne onda ga dodaj (to dodajes usera preko kojeg ce se komp A ulogovati na komp b)
-I komp B obavezno mora imati password na svom accountu
Sada komp A:
-start>programs>accessories>communications>Remote Desktop Connection
-tu upise IP adresu kompa A
-pojavit ce ti se login ekran i tu upises username i password i to je to!!!
Hvala lijepo!!
Nema na cemu!!
[ StORM48 @ 31.05.2005. 16:36 ] @
Slažem se sa Brokerom. I dalje je bolje rešenje koristiti neki od nezavisnih programa, kakav je recimo Remote Administrator ili TightVNC, koji postoji u verzijama za sve platforme.
Microsoftovo rešenje je, u svakoj varijanti, obično davljenje.
Pozdrav
[ VRKY @ 01.06.2005. 14:36 ] @
TeamViewer, i nije baš nešto. Bolji je pcAnywhere ali zato i $
[ Passwd @ 01.06.2005. 14:48 ] @
Za mene ne postoji $$$$$$$$$$$!
E sad, kolko je to pohvalno :)
[ queens @ 01.06.2005. 15:47 ] @
Citat: VRKY: TeamViewer, i nije baš nešto. Bolji je pcAnywhere ali zato i $
Sa nekim PCanywhere imao sam problem na WinXP , jednostavno nece da radi , win zakiva , sta je to ? neka stara verzija ili o cemu se radi tu ??
[ Passwd @ 01.06.2005. 15:50 ] @
Zasto uvijek morate komplicirat, sta fali windosovom remote desktop programu??
[ Andreavk @ 01.06.2005. 17:36 ] @
Za Netmeeting Start > Run > ukucaj conf a) Pre odlaska iz kuce namesti da Netmeeting radi pod "remote desktop Sharing" - konektovan je na Internet ali se Netmeeting ne vidi, samo jedan njegov deo vrsi "monitoring" dolaznih poziva. b) Sa drugog racunara startuj Netmeeting i pozovi IP broj kucnog racunara (zapisi IP adresu pre odlaska iz kuce). Unesi lozinku i pristupi racunaru (vidi se desktop, startuju programi…) Ovo je sporo sa dial-up konekcijom. PC ANYWHERE RADI BEZ INTERNETA - kad se instalira na racunaru koji se kontrolise samo se nazove broj na koji je modem nakacen. Kod Net Meetinga veza nekad pukne ali ne i na PC Anywhere - ako se sa udaljenog racunara startuje neki program a veza pukne, posle ponovnog uspostavljanja, vidi se program koji i dalje radi pa se moze nastaviti.
[ Shadowed @ 01.06.2005. 18:53 ] @
Khm, drzite se teme (Remote desktop-a). O third party software-u ima vec vise tema.
Passwd je lepo objasnio postupak. Jedina zamerka je u vezi iskljucivanja firewall-a. Mnogo je bolje dozvoliti pristup portu 3389 nego potpuno iskljuciti firewall.
Ukoliko koristite Windows Firewall prilikom ukljucivanja Remote desktop-a bice automatski konfigurisan Windows Firewall da ga dopusta (osim ako nije ukljuceno Don't allow exceptions). Ukoliko koristite Internet Connection Firewall (XP SP1 ili bez SP) potrebno je uraditi sledece:
Desni klik na konekciju kroz koju ide Remote Desktop, Properties, Advanced, Settings, u Services cekirati Remote Desktop.
[ StORM48 @ 01.06.2005. 21:33 ] @
Mislim da to ipak ima veze sa temom. Kada neko pita kako da se popnem na krov kuće pomoću stolica, šta bih trebao da mu objašnjavam: Kako da to uradi ili bih trebao da mu preporučim bolju (i 3.236.000 puta sigurniju) alatku? Ili kada neko pita kako da promeni sliku na desktopu - da mu objašnjavam glupi Win sistem ili kažem "Klikni desnim tasterom u ACDSee-ju, pa SET WALLPAPER"?
Ne treba sve posmatrati kroz prizmu "crno-belo". Korisniku uvek treba predložiti i alternativno rešenje, uzimajući u obzir da dotični možda nije upoznat ni sa postojanjem istih (misli se na alternative).
Pozdrav
[ Passwd @ 01.06.2005. 21:39 ] @
Ha, ha dobri ste!!
Opet komplicirate........ne treba ti ACDSee da bi postavio sliku na desktopu jer mozes otic u my pictures pa desni klik na sliku i vidjet ces "set a desktop background" .....hahaha
Windowsi su sasvim dovoljni za prosjecne ljude......a svako malo ih netko sprda!!
Da sam ja MOD ja bi zavario ovu temu!!
[ StORM48 @ 01.06.2005. 21:44 ] @
@passwd
Probaj to u Win98 :)
[ Passwd @ 01.06.2005. 21:48 ] @
Evo ,probao i radi!!
[ Passwd @ 01.06.2005. 21:50 ] @
Evo, radi i u 95!!
Nema-kazem vam windows je zakon!!
[ Shadowed @ 01.06.2005. 22:05 ] @
@StORM48. Slazem se. Stvar je u tome sto ako tema ide u tom smeru onda njeno postojanje gubi smisao jer vec postoje takve teme. Bilo bi opet prezvakavanje istih stvari.
[ Binary Mind @ 01.06.2005. 22:24 ] @
Passwd je odradio svoje (objasno ukratko kako se setuje Remote Desktop) a sad cu ja da uradim ono sto mislim da treba. Second party programa za ovo ima dosta, ali ime teme je "Remote Desktop-Step by Step" pa cu se prema tome rukovoditi.
[ pailhead @ 01.10.2005. 20:46 ] @
Jel obavezno staviti sifru za usera na kompjuteru B (iz passwd-ove price) odnosno na svaki kompjuter na koji zelis da se povezes?
Evo mucim se da ovo osposobim, i nije mi jasan ovaj dijalog "select remote users".
Nekako mi je logicno da se tu upise Petar Petrovic, i da posle mogu sa Petar Petrovic ili ppera da se ulogujem na taj komp, ali ovo nesto ne ide tako.
[ DJuzla @ 09.06.2006. 18:39 ] @
kako ja da se spojim na sestrin kompjuter (koji je u drugom gradu) preko interneta i npr da joj ja pomijeram kursor misa,a da ona to sve gleda,znaci da komp ne ode na log off (nije nikakav hakeraj) a da se to sve odradi preko remote desktop connection.
ja preko njega znam uci u drugi komp koji je u kucnoj mrezi (unesu se ip adrese racunara ili imena i to je ok ) ali kako to ide preko interneta,i moze li se to odradit preko "remote desktop connection"???
[ Miroslav Jeftić @ 09.06.2006. 19:45 ] @
Preko remote desktop-a nikako (može ali će morati da se izloguje). Eventualno bi moglo preko Remote Assistance-a ili pomoću third-party programa kao što je Radmin i slični. Ako znaš kako se to radi u kućnoj mreži, onda ćeš znati i preko neta - treba ti samo njena ip adresa (javna). Ako je iza NAT-a (ako joj ip adresa počinje sa 10.x.x.x 192.168.x.x. ili 172.16.x.x.) procedura će biti malo komplikovanija.
[ Deda_Mraz @ 11.06.2006. 16:40 ] @
Jako lepo uradjeno i objašnjeno je u SK u junskom broju!
Kupi Svet Kompjutera i biće ti jako lako da uradiš, baš je detaljno opisano!
[ wrererer @ 14.06.2006. 21:21 ] @
Dobro je napisano u SK a jel postoji neki program sa kojim se komp na koji se pristupa ne mora iz logovati tj da podrzava vise korisnika?
[ Vesa 77 @ 15.06.2006. 18:19 ] @
Instaliras prvo HAMACHI (imas ovde mnogo tema o hamachiju), onda instaliras radmina (remote administrator).
Hamachi je besplatan www.hamachi.cc (ima i na srpskom) a radmin je trial verzija 30dana. (Ima i puna verzija ali kosta, mada ne bas uvek...  )
Hamachi konfigurises, napravis svoju mrezu (vrlo je jednostavno) i tada dobijes staticku IP adresu (uvek isti IP).
Zatim instaliras radmina, napravis konekcije i jednostavno se prikljucis na drugi komp preko IP adrese u hamachiju ( vidis na svom desktopu IP adresu drugog clana+ vidis kada je ukljucen). Imas vise opcija u radminu, imas kontrolu, view, file transfer... Znaci sve sto ti treba, a uz to i veoma brza komunikacija.
Neznam da li se jos neko ovoga setio, ali kome treba upravljanje i file transer na drugi komp, tvrdim da nema boljeg resenja. Nadam se da sam lepo objasnio, trudio sam se  , a za sve ostalo pitajte na pp.
I da pitam, koristi li jos neko ovu kombinaciju?
Ja sa svojom radnjom jednostavno ne bih mogao da funkcionisem bez ovog.
[ ventura @ 15.06.2006. 19:15 ] @
To možeš preko windowsovog Remote Assistance alata.
[ wrererer @ 16.06.2006. 02:25 ] @
Probao sam Radmina i jos par programa i preporucujem REAL VNC extra je samo imam snjim jedan problem nikako ne mogu da kontrolisem Zone Alarm na racunaru na koji se konektujem ne mogu cak ni da ga iskljucim preko task menadzera pa ako neko zna zasto . . .
[ easyyu @ 16.06.2006. 04:47 ] @
Ma..RADMIN je najbolji...ja ga koristim oko 3 godine aktivno,svakodnevno cak mi je pristup na ("server racunar") realizovan iskljucivo preko RADMINA.Znaci taj server racunar nema ni tastaturu ni misa ni monitor..jedino idu u njega dva kabla:napajanje i UTP uticnica.
Takodje se preko interneta lepo moze koristiti..
Jedan mali savet za RADMIN VIEWER:
Sa racunara sa kojeg pristupate podesite u properties-u pod opcijom "maximum numbers of update per second" vrednost izmedju 20-30 a ne 100!!
Zasto?Pokusajte da posmatrate zauzece procesora na racunaru kojem pristupate i videcete da ukoliko je ova vrednost 100 zauzece procesora se krece oko 60-70%.
Ako pak smanjite na 20-30 (sto je sasvim dovoljno i zaista ne vidite razliku) zauzece procesora opada na 30-35% sto je skoro pola!
Sto se tice windows-ovog remot-a..meni je on decija igra!
[ popusicko @ 16.06.2006. 09:08 ] @
AutosendIP+Ultra VNC perfektan izbor
[ Asix @ 17.06.2006. 16:50 ] @
A ako vam je sve to komplikovano ili ako hocete cisto Microsoft - ovo resenje, mozete da probate i Remote Dekstop Web Connection preko IIS - a.
Odete u Control Panel, pa Add/Remove Programs, pa Add/Remove Windows Components, pa Internet Information Services, pa World Wide Web Service, pa izaberete Remote Desktop Web Connection. Time dobijate IIS server specijalizovan za pristup kompjuteru preko LAN - a/Internet - a. Ako mu pristupate preko Internet - a, ukucate IP adresu kompjutera, korisnicko ime i password, i to je to. Jedino sto vam treba je browser koji podrzava ActiveX, u suprotnom vam nece raditi, ali je prednost u tome sto mozete da na ovaj nacin kompjuteru pristupite iz bilo kog dela sveta, bez potrebe za instalacijom bilo kakvih programa na kompjuter sa koga se prikljucujete.
[ Iksi @ 18.06.2006. 13:31 ] @
moze li preko gprs-a...
[ Asix @ 18.06.2006. 17:21 ] @
Verovatno ne, posto ne znam da li neki proizvodjac mobilnih telefona danas ugradjuje podrsku za ActiveX, osim ako pristupas s nekog drugog uredjaja preko GPRS - a...
[ nesmajnik @ 29.06.2006. 17:24 ] @
Radmin mi se strasno svideo,ali iskreno ne pada mi na pamet da ga toliko platim.Da li mozda neko ima problem sa Kaspersky zastitom prilikom koriscenja ovog programa?Meni konstantno javlja da je u pitanju virus.
Unapred zahvalan.
[Ovu poruku je menjao nesmajnik dana 29.06.2006. u 21:40 GMT+1]
[ Vesa 77 @ 29.06.2006. 22:29 ] @
Ne mogu ti pomoci u vezi Kasperskog, nikada ga nisam koristio, misljenje mi je da lose radi.
Sto se tice radmina, stvar je prosta. Trial verzija radi 30 dana. Posle 30 dana ga deinstaliras i ponovo instaliras i dobijes ponovo 30dana. Greska programera, ne ostavlja tragove u registry bazi pa se deinstaliranjem brise sve. Kod mene tako radi, mada sam nasao i crack za trajnu registraciju.
[ ventura @ 29.06.2006. 22:35 ] @
RealVNC nikako... Za njega postoji exploit koji omogucava zaobilazenje autentifikacije...
[ DateTravel @ 07.01.2008. 18:12 ] @
Da li mozes da mi objasnis kako se radi u onom HAMACHI, koja opcija se koristi da bi se pristupilo nekom drugom racunaru, da li je to preko opcije "Pristup Postojecoj Mrezi" >>>>Unapred Hvala!!!<<<<
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|