[ MEFISTO @ 31.05.2005. 10:08 ] @
Nisam nekih 3-4 dana koristio linux i danas kad sam ga upalio izbacuje mi init not found!! Kako mogu ovo da resim ?? |
[ MEFISTO @ 31.05.2005. 10:08 ] @
[ natas @ 31.05.2005. 11:50 ] @
hm koliko mi se cini dirao si fajl inittab, koji sadrzi upute u koji
runlevel da boota linux, ili izvrsni fajl init. probaj preko nekog live cd-a pristupiti toj particiji i editiraj ili napravi novi fajl /etc/inittab ili iskopirati init. preko google-a ces lako naci oba fajla. inace, reinstall ;) [ MEFISTO @ 31.05.2005. 12:11 ] @
Ma nisam nista cackao oko toga a live cd nemam :)
Instalirao sam neki patch za total commander pomocu koga prepoznaje linux particije i mislim da mi se zbog toga zeznuo, znaci reinstall :) [ WiZaRd1015 @ 31.05.2005. 12:22 ] @
Citat: MEFISTO: Ma nisam nista cackao oko toga a live cd nemam :) Instalirao sam neki patch za total commander pomocu koga prepoznaje linux particije i mislim da mi se zbog toga zeznuo... Nisi mogao da instaliraš patch, nego plugin. Nauči da razlikuješ. Ako je to taj plugin koji mislim da si skinuo(sa TC sajta), onda on sigurno nije mogao da ti zezne stvar, jer on nema podršku za pisanje na ext2 / reiser particijama. Citat: ..., znaci reinstall :) Linux nije Windows pa da se reinstalira svaki put kad se nešto zezne. Citat: natas: probaj preko nekog live cd-a pristupiti toj particiji i editiraj ili napravi novi fajl /etc/inittab ili iskopirati init. Nemora preko nekog livecd linuxa, nego prosto može izmanevrisati oko konzole i običnog instalacionog cd–a distribucije koje on ima, a čije je ime izostavio. Citat: natas: preko google-a ces lako naci oba fajla. Istina, ili bar može naći kako fajl treba da izgleda. [ natas @ 31.05.2005. 13:53 ] @
ako vec nemas live cd, onda skini neku mini linux distribuciju koja stane na
disketu i s nje uradi ovo isto. a sto se tice reinstallacije, naravno da linux nije windows, ali ja kada kod nesto zeznem (a zeznem jer stalno nesto ucim i supam po linuxu) onda ubacim svoj knoppix i ponovno ga isntaliram na particiju. ono sto je lijepo jeste da taj live cd prepozna sve moje konfiguracije i fajove u home direktoriju i za nekih pola sata imam savrseno operabilan linux bas kao prije negos to se pojavila greska. e ako ovo nijebit linuxa, onda... :) [ MEFISTO @ 31.05.2005. 20:23 ] @
Da plugin :) na brzinu sam kucao pa sam pogresio i znam da linux nije windows ;)
Probacu da namestim preko cd koji imam ( mandrake 10 je u pitanju ) , ako budem imao problema javicu se vama! Hvala na pomoci! [ MMX @ 31.05.2005. 23:12 ] @
Ne znam za Mandrake, ali Slackware je moguće butovati sa instalacionog diska i ispraviti eventualne greške. Prelistaj dokumentaciju na instalacionim diskovima.
[ impaque @ 02.06.2005. 20:28 ] @
A da bootuješ sa init=/bin/bash, remountuješ / rw i edituješ fajl?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|