[ Jovan Prokopović @ 31.05.2005. 21:03 ] @
| GLScene je bas dobra svar, evo sta moze da se napravi za jako malo vremena.
Kontrole za kameru su:
W - Napred
S - Nazad
A - Levo
D - Desno
R - Gore
F - Dole
Z - Rotiranje kamere oko centra scene u levo
C - Rotiranje kamere oko centra scene u desno
Desno dugme misa - pogled
Tocak misa - Zoom
Ostalo je manje vise jasno. |
[ Srki_82 @ 31.05.2005. 22:05 ] @
Prilicno dobar program... cak mi se svidja vise od originalnog Lego Designera... jedino ovde nedostaju vise blokova, ali to je najmanji problem
BTW ako znas da radis dobro sa GLScene mozda bi mogao da mi pomognes sa tutorialima?

Pisi ti, a pisacu i ja pa cemo pre obraditi vise informacija.
[ Nemanja Avramović @ 01.06.2005. 09:02 ] @
jos da mi neko posalje ActnColorMaps.pas (ili .dcu) i da pokrenem program :)
[ Jovan Prokopović @ 01.06.2005. 12:34 ] @
ActnColorMaps i nije potreban, program je pravljen dok sam ekperimentisao sa komponentama i zato se u "uses" i nakupilo puno djubreta. Evo saljem malo sredjeniju verziju sa ispravkama nekih gresaka.
Sto se tice pisanja tutoriala, pa i nisam neki strucnjak za GLScene, videcu ako nesto novo skontam mozda i napisem nesto.
[ Nemanja Avramović @ 01.06.2005. 14:04 ] @
hvala na ispravljenoj verziji. ne treba novo da skontash pa da pishesh, samo nastavi ono sto je srki zapoceo, tj. dopunjuj ga!
[ milan_kol @ 08.06.2005. 14:04 ] @
Meni ne radi Lego, kaze da ne postoji neki property glsceneviewer1.fieldOfView. Sta da radim sa time? Kako da resim taj problem, sta jos treba da instaliram? D
Da li mi nedostaje neka komponenta ili je samo problem u starosti postojece komponente?
[ milan_kol @ 08.06.2005. 14:05 ] @
Meni ne radi Lego, kaze da ne postoji neki property glsceneviewer1.fieldOfView. Sta da radim sa time? Kako da resim taj problem, sta jos treba da instaliram? D
Da li mi nedostaje neka komponenta ili je samo problem u starosti postojece komponente?
[ Srki_82 @ 08.06.2005. 15:34 ] @
Skini najnoviju verziju GLScene i neces imati problema.
[ milan_kol @ 08.06.2005. 20:44 ] @
Cao opet. Skinuo sam valjda najnoviju verziju, nestoima snapshot u imenu...valjda je to ta. sad, u instalaciji mi se pojavljuju neki problemi, par njih sam uspeo da resim kopiranjem fajlova u lib direktorijum, ali ima nekih koje ne znam kako da resim.
Delphi kaze da fale paketi Python_d7 i dws2Runtime (nisam uspeo da ih nadjem), a prilikom kompajliranja Lega kaze undeclared identifyer tglstates. Jedino sa slicnim imenom sto sam uspeo da nadjem je GLStates, ali preimenovanje tog fajla ne pomaze. sta da radim, zna li neko??
Hvala, Milan
[ Srki_82 @ 09.06.2005. 16:38 ] @
Nema potrebe da kopiras fajlove u lib folder. Pogledaj
ovde kako treba sve da podesis da bi ti GLScene radio kako treba.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.