[ cartman123 @ 03.06.2005. 22:24 ] @
|
Prilikom rezanja sa nerom 6.3.12 dodje do 10 posto, padne buffer, vrti se disk par minuta i javi gresku (tako na 5 od 15 diskova, nov rezac).
Kasnije sam nasao neki noviji nero i uspeo je da nareze ali je opet zakocio par sekundi na 10%. Da li je nero bio los ili ne valja rezac, koristio sam verbatim dvd-r
8x. Ljudi POMAGAJTE !!! |
[ draganbg82 @ 03.06.2005. 22:55 ] @
Ja bih posumnjao u kvalitet diskova. Jesi li probao sa nekim drugim diskom, neki drugi brend?
[ cartman123 @ 03.06.2005. 23:07 ] @
Nisam probao druge diskove ali da svaki verbatim "pukne" bas na 10% je prevelika slucajnost... ???
[ draganbg82 @ 04.06.2005. 00:07 ] @
Citat: cartman123: Nisam probao druge diskove ali da svaki verbatim "pukne" bas na 10% je prevelika slucajnost... ???
Desavalo se da cele kutije budu falsh, cak ima i nekoliko slucajeva ovde na forumu....PRETRAGA.
Probaj sa drugim diskovima a ako bude i sa problema, ja ti preporucujem CLEAN INSTALL, a ako i posle toga ne bude valjalo...SERVIS.
[ cartman123 @ 04.06.2005. 00:49 ] @
U programu dvd identifier kao proizvodjaca diskova, verbatim dvd-r 8x,
navodi mitsubishi sa id-om: mcc 02rg20 sto je isto kao i sa diskovima koje
imam od ranije...
[ .LoG @ 04.06.2005. 01:03 ] @
Probaj rezac na drugoj masini.
Drugaru su verbatimi cd-r pucali na 6%,doduse na LG-u ali....
Kad je stavio rezac u moj komp sve je normalno radilo.
P.S. I poslije formatiranja i novog Windows-a.
[ StORM48 @ 04.06.2005. 18:29 ] @
Izbriši granu na kojoj Ti je rezač, iz Device managera, posle restarta proveri koji je mod (PIO ili DMA), pa probaj.
Pozdrav
[ cartman123 @ 04.06.2005. 21:30 ] @
Hvala za pomoc
Uradio sam to, u neru pise da je DMA ON (nigde drugde ne mogu da nadjem PIO/DMA podesavanja), jel tako treba da bude???
[ cartman123 @ 04.06.2005. 22:14 ] @
I ponovo sa novim nerom stane na 10% posto i kraj...
Izgleda ne valja rezac...
[ cartman123 @ 06.06.2005. 14:41 ] @
Ipak diskovi nisu valjali, moj savet je da ne kupujete diskove
u podzemnom prolazu u centru grada gde vecina kupuje.........
[ draganbg82 @ 06.06.2005. 15:02 ] @
Citat: cartman123: Ipak diskovi nisu valjali, moj savet je da ne kupujete diskove
u podzemnom prolazu u centru grada gde vecina kupuje.........
Pa lepo sam ti rekao a ti ne slusas... 
[ bepot @ 25.06.2005. 17:28 ] @
PRobaj drugi medij recimo ePerformance i ako neče ni na njemu probaj skinuti firmawre a ako ni onda neče odi tamo disi ga kupio i reklamacija...
[ draganbg82 @ 25.06.2005. 22:02 ] @
Covek je resio svoj problem tako da nije potrebno da menja firmware, a samim tim gubi garanciju i od reklamacije nista...
Naravno moze da vrati stari firmware, ali i to moze da se proveri pa se ne preporucuje.
[ Johnny B. @ 26.06.2005. 11:47 ] @
Nisam najbolje razumeo konacan ishod ove teme, da li je decko ili vec sta je sredio problem ili ne. Ja nemam dvdrw, ali sam cuo jednu veoma istinitu pricu, a to je da je vrlo cesto u pitanju i sam nero. Probaj, ako jos uvek imas problema, da rezes sa nerom 6.0.0... Vidi pa javi. Bas me interesuje ova tema. Ako si resio problem napisi u cemu je bio problem.
[ Goran Mijailovic @ 26.06.2005. 13:31 ] @
@Johnny B.
Easy CD Creator verzija 6.1.1.48 SP2 je resio naizgled neresive probleme sa nerom i pionirom 108 prilikom rezanja cd-a, ja prisustvovao, uglavnom diskovi rezani nerom su "pucali" na 40% tj. opadao je bafer i posle su bili necitljivi (Verbatim beli)... CD Creator je ovo prevazisao obaranjem brzine rezanja.
[ Johnny B. @ 26.06.2005. 13:48 ] @
Koji nero?
[ Goran Mijailovic @ 26.06.2005. 14:23 ] @
Ne secam se, svejedno je bila kombinacija loseg softvera (nero i win xp2) jer se i drugi rezac (pionir 109) identicno ponasao.
[ KOLE89 @ 29.06.2005. 11:17 ] @
Citat: Goran Mijailovic: Ne secam se, svejedno je bila kombinacija loseg softvera (nero i win xp2) jer se i drugi rezac (pionir 109) identicno ponasao. Novije verzije nera rade savršeno sa SP2 i Pioneer-om 109. Skini verziju 6.6.0.14 (najnovija).
[ Goran Mijailovic @ 06.07.2005. 19:41 ] @
@KOLE89
Hvala ali nije se radilo o mom racunaru vec o jednom koji je stigao na servis u firmu u kojoj sam radio... problem smo resili kako sam vec naveo, jer nije bilo volje da se ocigledno softverski problem resava detaljnije.
[ zoran77 @ 06.07.2005. 20:33 ] @
Ja nemam DVD rezac ali imam vrlol ose iskustvo sa Verbatim diskovima.
privukla me je prica o pioneer-om 109 i kazu da nije los ali tvoja prica me 100% posdeca na moje muke sa PUNOM KUTIJOM VERBATIM diskova od 50 komada koji su s***** do ludila. Slusao sam price da verbatim omane dok sam ja tvrdio iskustvom da me nikad nije zeznuo ali mi se zato sve to vratilo sa punom kutijom odjednom. Sada o Verbatimu ne razmisljam ni u kom pogledu.
Probaj neku drugu marku i mislim da ces biti srecan !
P.S.
Mnogo je Verbatim omanu u zadnjih godinu dana,valjda je u pitanju neka S zemlja u kojoj se proizvode, a to mozes da proveris u Neru
[ saban2 @ 17.08.2005. 07:10 ] @
Pozdrav svima.
Pre nekoliko dana sam kupio Pioneer DVR-109.
Odmah prvi dan sam narezao 4 DVD-a.2 mi je na kraju narezivanja prijavio gresku,a druga 2 nije.Medjutim ni jedan od tih nije bio citljiv.
Otisao sam i kupio 10 kom. Princo DVD-a koje je sve do jednog narezao bez greske.
Drug mi je done takodje 10 kom. Octron DVD-a koje je takodje narezao bez greske.
Zatim sam kupio 2 Memorex DVD-a i oba mi je unistio.
Tek tada sam primetio da su Princo i Octrod DVD-i u minusu,a ovi koje nije hteo da reze u plusu.Memorex DVD-RW mi je od 3 narezivanja 2 narezao dobro.medjutim samo na minimalnoj brzini (2.4) koji je takodje u plusu.
Dali bi bilo pametno da se ubaci novi Firmware ?
Posto je moj verzija 1.40,a na Pioneer-ovom sajtu najnovija verzija je 1.57.
Dali bi mozda to resilo problem ili je do pisaca?
I jos nesto.
Na Pioneer-ovom sajtu sam nasao Firmware ali ne znam koji je odgovarajuci.
Postoji za verzije
DVR-A09XLA(B,C)
DVR-109XLA1(B1,C1)
DVR-109AXL(BXL,EXL)
i DVR-109(BK).
Posto na mom DVD-u nigde nema naznaceno da je to XLA,AXL i sl.
Oba exe fajla su po nazivu identicna.
Neznam koji je onaj pravi ili mozda nije bitno ??????????
[Ovu poruku je menjao saban2 dana 17.08.2005. u 08:32 GMT+1]
[ sasaqzmn @ 17.08.2005. 18:57 ] @
možda si naleteo na falsifikovani verbatim. pogledaj na googlu i benchmarku. Inače verbatim original u srbiji nema alternativu
[ saban2 @ 25.08.2005. 17:33 ] @
Niko ne zna da mi pomogne ???????????????????????????????????
[ bakara @ 26.08.2005. 11:46 ] @
Citat: saban2 ali bi bilo pametno da se ubaci novi Firmware ?
Posto je moj verzija 1.40,a na Pioneer-ovom sajtu najnovija verzija je 1.57.
Dali bi mozda to resilo problem ili je do pisaca?
I jos nesto.
Na Pioneer-ovom sajtu sam nasao Firmware ali ne znam koji je odgovarajuci.
Postoji za verzije
DVR-A09XLA(B,C)
DVR-109XLA1(B1,C1)
DVR-109AXL(BXL,EXL)
i DVR-109(BK).
Posto na mom DVD-u nigde nema naznaceno da je to XLA,AXL i sl.
Oba exe fajla su po nazivu identicna.
Neznam koji je onaj pravi ili mozda nije bitno ??????????
Pa ta slova ti nisu bitna, jer oznacavaju pakovanje (bulk, retail), i/ili boju drajva, znaci bitna ti je oznaka 109, a ova slova (oznake ) se najcesce menjaju kad ga flesujes...recimo kod NECa ga mozes flesovati pa da ti posle pise TDK, ili HP itd, sve su to isti uredjaji pod razlicitim brandom...
znaci:
DVR-A09XLA(B,C)
DVR-109XLA1(B1,C1)
DVR-109AXL(BXL,EXL)
i DVR-109(BK).
moze svaki, ali bi najbolje bilo da nadjes sw kojim ces procitati odredjeni FW uporediti sa ID kodom medie koja nije dobro podrzana, pa videti da li ista dobijas...
[ saban2 @ 27.08.2005. 06:36 ] @
Hvala na pomoci.
[ bakara @ 01.09.2005. 09:33 ] @
Nema na cemu...
--
++
[ ilijev @ 11.09.2005. 12:14 ] @
Ja sam svojevremeno imao problem sa LG RW da mi je pucao na 90%.
Problem je bio u uredjaju.
Morao sam ovo da napisem cisto da ljudi ne uzimaju stvar zdravo-za-gotovo vec da imaju i druge solucije na pameti.
Mada se slazem da su u vecini slucajeva, kada je rezanje podataka u pitanju, najveci problem mediji sumnjivog kvaliteta.
[ *ZoRo* @ 17.09.2005. 00:23 ] @
Moj ASUS DRW-1608P sto bi trebalo da odgovara Pioneer-u 109 guta sve diskove i samo je jedan unistio i to prvi disk koji sam rezao a i to je bila moja greska.
Rezao sa no name DVD-R disk 8x brzinom.
Privukla me ova prica o Memorex-u.
Imam 2 DVD-RW i 2 CD-RW Memorex diska i stvarno jos nisu nijednom omanuli.
Nisam jos isprobao Smart Buy ali sam cuo da su katastrofa losi.
[ simor @ 17.09.2005. 15:10 ] @
Isto imam doticni pioneer i slicne probleme...
1. Situacija sa verbatim dvd+r diskovima
Kupujem samo verbatim dvd+r diskove... Diskovi koje sam ja kupio je sve narezao bez problema na maksimalnoj brzini, ali jednom mi je drug doneo neke verbatim dvd+r diskove bez kutije i 3 je puklo jedan za drugim tako da vise nisam ni hteo da isprobavam...
2. Situacija sa verbatim dvd+rw diskovima
Prvi verbatim koji sam kupio je skroz pukao, znaci postao je neupotrebljiv, dok drugi koji sam uzeo (max 4x) i sad koristim pukne na oko 80%, a ako se brzina spusti na 2x onda je ok, samo sto jako dugo traje rezanje. Na toshiba laptopu (qosmio) se sve reze bez problema!!!
Firmver sam nadogradio na najnoviji, ali uvek ista prica. Dao sam ga drugu da ga reklamira (posto sam ga od njega uzeo), i on ga je isprobavao na svojoj masini sa svim mogucim diskovima i radi mu perfektno. I sto je najgore, cuo sam da taj pioneer svi hvale???
Sumnjam na windows (sp2) ili nero (6.3.1.6) da tu nesto ne radi kako treba? Danas cu probati da vidim kako reze pod linuxom.
I jos jedan problem... Ako hocu da rezem taj dvd+rw iz windows explorera wizard mi prijavljuje obavestenje:
"The disc in the drive is not a writable cd or it is full."
Sta da radim?
[ simor @ 17.09.2005. 17:06 ] @
Malopre sam instalirao najnoviji nero 6.6.0.16 tj. samo sam updateovao staru verziju i sada reze bez problema onaj isti dvd+rw disk koji nije hteo da reze na brzini 4x...
Ali jos uvek ne mogu u windows exploreru da ga nateram da radi...
[ jagger @ 18.09.2005. 10:14 ] @
Uh i mene zeza, doduse reze OK.
Meni je Pioneer podesen na UMA-33 i tada mu treba dosta vremena da pristupi narezanim diskovima. Pre pristupi stari Mitsumi 32x CD-Rom nego on. Ali kada podesim na UDMA-66 pristup diskovima je kao vecnost i na kraju se zaglavi. Rezanje sa UDMA-66 nisam ni probao, a kraju sam vratio na UDMA-33
ne znam sta mu je...
[Ovu poruku je menjao jagger dana 22.09.2005. u 00:22 GMT+1]
[ Wassa @ 22.06.2006. 15:24 ] @
Ljudi, zasto mi se cini da se ovakve stvari samo meni desavaju. Imam 109-ku vec nekih godinu i po dana. Radio je OK, ali pre nekih mesec dana ni da pisne. Nije citao ni rezao, ni DVD niti CD. Pomirim se ja sa tim da je gotov, ali ga ostavim u kucistu, ako nista drugo da pridrzava casu hladne limunade u ovim sparnim danima. Danas greskom ubacim CD u njega, on cita. Probam da rezem, on reze. Ali i dalje mu ostaje problem sa citanjem i rezanjem DVD diskova. Zna li neko ima li mu spasa ili da krenem da stedim pare za nov?!
[ JOJO847 @ 22.06.2006. 17:16 ] @
wassa, napravi update firmwarea. Inace, taj pioneer je problematiks svoje vrste, moguce da stedis za novi :( jer je klasicna greska elektronike da cd-e cita a dvd-e ne.
[ Wassa @ 22.06.2006. 17:48 ] @
Stavio sam novi firmware v1.59, ali bez rezultata. Nekako je lakse kada to cujes i od drugih ljudi. Mislim na to, da treba da pocnem da stedim za novi. :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|