[ trillian fextell @ 05.06.2005. 16:28 ] @
Ciao! Imam jedan problem.Profa nam mi je dao sljedeci zadatak iz osnova c++ programiranja (iskreno,ne znamo bas programirati pa trazimo pomoc ekipe koji su zavrsili inf.fax ili slicno da nam pomognu u tome...sramota,znam) 23. Napisite program koji ce ucitati proizvoljnu tekstualnu datoteku te abecednim redom ispisati sva slova koja se javljaju u svakoj od rijeci. Na primjer, ako su parametri za upis IviCa, MarICA vjestica, program treba ispisati a c i. Okej.Program sam "napravio"...ali stalno se pojavljuju 3 erora na 20,22 i 25 liniji koji glase :Could not find a match for 'strlen(string)' in function main() Hvala na pomoci!!!!! Ovo je program: Code: #include <iostream> #include <fstream> #include <string> #include <cstring> using namespace std; int main() { string red,text,zaIspis,datoteka; int n,flag; cout<<"Upisi ime datoteke:"; cin>>datoteka; ifstream iFile ("datoteka.txt"); if(!iFile) { cout<<"Greska kod otvaranja datoteke"<<endl; return -1; } while (!iFile.eof()) { iFile>>red; text=text+red; } for (int i=0;i<strlen(text);i++) { n=0; for (int j=0;j<strlen(text);i++) { if (text[i]==text[j]) { n=n+1; for (int k=0;k<strlen(zaIspis);k++) { if (text[i]==zaIspis[k]) n=1; } } } if (n>1)zaIspis=zaIspis+text[i]; } cout<<zaIspis; return 0; } [Ovu poruku je menjao passenger dana 05.06.2005. u 23:11 GMT+1] |