[ anon28907 @ 08.06.2005. 13:26 ] @
Komp od jedne moje drugarice koci ko lud Naravno, instaliran je Windows XP.
Cuo sam da je imale neke trojance i viruse, crve i lepo pogledam u registri pod Run i tu izbrisem sta mislim da moze biti virus. Komp opet koci. E sad, formatiranje diska bi da izbegnem pa da li bi se to reshilo reinstalacijom windowsa?
[ BytEfLUSh @ 08.06.2005. 13:35 ] @
A što jednostavno ne pokreneš neki AV i proveriš?
Ako su zaista u pitanju virusi, teško da bi repair pomogao.
[ AleksandarNS @ 08.06.2005. 14:57 ] @
pa ako si virusi/spywares/trojanci kolo vodili mozda format i nije tako loshe reshenje?
[ vindic8or @ 08.06.2005. 15:12 ] @
ili instaliraj antivirus i skeniraj sve lepo (preporucujem NOD32) ili formatiraj disk.

repair ti nece mnogo pomoci.
[ random @ 08.06.2005. 15:22 ] @
Uzmeš Process Explorer, vidiš šta se vrti od sumnjivih procesa, pobiješ ih i obrišeš dotične programe sa diska i to je to.
[ VRKY @ 08.06.2005. 16:56 ] @
Reinstaliraj WIN. pa vidi. Ako i dalje bude kočio do hardware je!
[ anon28907 @ 08.06.2005. 19:38 ] @
Citat:
vindic8or: ili instaliraj antivirus i skeniraj sve lepo (preporucujem NOD32) ili formatiraj disk.

repair ti nece mnogo pomoci.

Toliko koci da nema sanse da ista instaliram. A na kompu nije instaliran antivirus.
A format - to je ono poslednje medjutim kad sam pokuso da formatiram C: (iz DOS-a) izbacilo mi je poruku a to, naravno, nije moguce jer je i sam dos program koji je pokrenut na C: disku. Sad mi uopste nije jasno kako formatirati disk

Citat:
VRKY: Reinstaliraj WIN. pa vidi. Ako i dalje bude kočio do hardware je!

To cu i da probam.
[ BytEfLUSh @ 08.06.2005. 19:52 ] @
Ctrl+Alt+Del, Processes, sortiraj procese po CPU Usage i ubij one sa previše %... Samo nemoj da ubijaš System Idle Process...
Ili makar zapamti ime programa koji koči, digni sistem u safe mode-u, start - run - msconfig, startup i tu ga isključi.

Inače, da li si zaista pokušao da formatiraš disk iz DOS-a (tj. sa floppy-ja) ili si samo ušao u Command Prompt?
[ anon28907 @ 08.06.2005. 21:55 ] @
Citat:
BytEfLUSh: Inače, da li si zaista pokušao da formatiraš disk iz DOS-a (tj. sa floppy-ja) ili si samo ušao u Command Prompt?

Samo sam ushao u Command Prompt )))))
[ malikezman @ 09.06.2005. 12:41 ] @
Formatiranje ti je najbolje resenje ako je problem u sistemu. Nadji butabilan disk za XP i formatiraj particiju i to je to.