[ Ivan Golubović @ 08.06.2005. 17:15 ] @
Radim jedan sajt u čijem sastavu bi trebalo da bude phpBB forum. E sada da bi ste pristupili određenim delovima sajta potreban je Login (slično kao kod phpNuke-a) e sada kako je moguće napraviti logon skriptu odvojenu od foruma, pa da kada korisnik klikne na link Forum sa tog sajta bude odmah ulogovan. Ne znam koliko sam bio jasan...
[ Nemanja Avramović @ 08.06.2005. 17:23 ] @
evo ti pseudo-objasnjenje :D
napravi neku stranu bla.php na sajtu i ubaci ovo na njega:

Code:

<?php
print_r($_SESSION);
?>

onda se uloguj na forum, pa otvori bla.php i videces sta imas u sesiji, a mislim da se tu ubacuju informacije o trenutnom korisniku (na ovo sam naleteo dok sam se zezao sa lokalnim serverom, ali sam imao josh par foruma instaliranih, tako daaaaaa....)

ako je tako, onda mozes da upises u sesiju username i sifru i onda da se zezash koliko hoces
[ Ivan Golubović @ 08.06.2005. 17:54 ] @
Dobro, ovo je za sesije.
Ali kako ja da sa forme koja se nalazi na stranici bla.php da se logujem na forum, bez odlaska na forum...
[ Nemanja Avramović @ 08.06.2005. 19:30 ] @
ma bla.php je samo da vidis da li se tu postavlaju informacije, i onda ako je npr. phpbb_user ime "polja" u sesiji za korisnicko ime a phpbb_passwd za sifru (mada ima tu jos polja) onda ce, najverovatnije, biti dovoljno da podatke sa forme proveris da li su tacni u bazi foruma (a to je, cini mi se, tabela phpbb_users, polja username i user_password (md5)) i ako su tacni, onda samo podatke smestish u sesiju, i kad korisnik "navigira" :) do foruma, bice ulogovan

[ burex @ 13.06.2005. 22:51 ] @
Pogledaj ovo:

http://www.trap17.com/forums/h...ogin-box-main-site-t20439.html
[ Ivan Golubović @ 18.02.2006. 05:43 ] @
Malim izmenama login.php fajla odradio sam da se logovanje i redirekciju na stranicu po mojoj volji. Kako sada da na toj stranici ispisem username tog korisnika?