[ Nemanja Avramović @ 08.06.2005. 20:03 ] @
| Razmisljao sam da napravim peer to peer. Ali na foru web servera jer
1) tako jedino umem da prosledim fajl drugoj strani
2) druga strana ne treba da ima nista osim browsera
Ja sam to vec uspevao da napravim, ali sada zelim da odem korak dalje i da mogu da vidim koliko fajlova se vuche kroz taj server, koliko od fajla je otishlo (procenti), onda da ogranicim da npr. idu samo 5 fajlova u isto vreme (ok, mogao bih da brojim zapocete i zavrsene download-e, kad bih mogao i umeo da detektujem kad krece i kad se zavrsava download, tj. upload) pa onda recimo da ogranicim brzinu protoka i tako to
Kako to da odradim? Da li ima neke posebne komponente ili mogu i sa obicnim web serverom (koristim delphi 6, mada imam na disku i D2005)
P0z |
[ Srki_82 @ 09.06.2005. 16:35 ] @
[ bondja @ 17.06.2005. 09:23 ] @
Da li hoces da pratis protok fajlova na strani servera, ili da korisnik ima kod sebe prikaz, neki progresbar?
Pozdrav!
[ Nemanja Avramović @ 17.06.2005. 15:55 ] @
e pa vidis o tome nisam razmisljao, ali i to bi bilo dobro... kako? :)
[ bondja @ 20.06.2005. 16:07 ] @
Na strani klijenta, pa morao bi da instaliras nesto (ili npr Java aplet) da ti u browseru
kod korisnika prikaze progressbar, ali ovo bi bilo mozda suvisno, jer i IE i npr Firefox
prikazuju taj progress, u svojim download prozorima, te sto bi se zamarao sa time.
(ako bas moras, postoji dodatna komponenta IntraWeb progressbar...)
Sto se tice servera: Napravis web server, dodas mu formu (stavis u project da je prva,
i na tu formu smestis progressbar. Zatim definises svoju klasu koja ce da implementira
zahteve na sever strani npr tzv TMySoap.(pretpostavljam da si sve to vec odradio).
Pomenuta klasa, TMySoap, moze da ima onProgress metodu, gde ce da poziva uokviru sebe
begin
PostMessage( frmMain.Handle , wm_MYINCREASEPROGRESSBAR, 20, 0);
end;
odnosno main formi da salje poruku da vrsi update svog progressbara.
Ako stignem, mozda pripremim neki kod (ne obecavam!)
Pozdrav!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.