[ apex @ 12.06.2005. 14:30 ] @
| dali postoji mogucnost i kako da se zabrani pristup korisnicima koji ne pristupaju putem domacih provajdera, znaci napr. da zabranim pristup korisnicima iz npr. japana.
interesuje me da li se to radi na osnovu ip adrese ili kako...
ako neko zna kako bi ovo moglo da se uradi, molim pomoc. |
[ Br@nkoR @ 12.06.2005. 14:59 ] @
[ apex @ 12.06.2005. 16:04 ] @
E daaaaa. Ono sto mi treba. # Geographical location of the IP Address # je ono sto je meni bitno. da jos malo pojasnim moje pitanje. Pravim neku vrstu firewall za php skripte tako sto ce firewall zabranjivati pristup skriptama ukoliko korisnici ne pripadaju odredjenim geografskim lokacijama.
da li neko ima ideju ili slican skript??????
[ dado_k @ 12.06.2005. 22:07 ] @
Pa napraviš jednostavno komandu da izvučeš IP od korisnika uopće:
$ip = getenv ("REMOTE_ADDR");
zatim izvadiš prva tri znaka jer po tome znaš državu ako se ne varam:
$ip=substr($ip,0,3);
Nakon toga provjeravaš
if(($ip!=nas_ip) ||($ip!=nas_ip2)) exit;
I to bi ustvari bilo to gdje ti je nas_ip ip države u kojoj se nalaziš za HR je to 193 ak se ne varram ali kod nekih veza počinje i drugim brojkama za to je tu i nas_ip2.
NE PREPORUČAM DA RADIŠ NEŠTO TAKVO JER VEĆINA LJUDI DANAS KORISTI PROXY
te će ti ta skripta samo stvarati nepotrebne probleme
[ boccio @ 12.06.2005. 23:55 ] @
Citat:
dado_k:
I to bi ustvari bilo to gdje ti je nas_ip ip države u kojoj se nalaziš za HR je to 193 ak se ne varram ali kod nekih veza počinje i drugim brojkama za to je tu i nas_ip2.
wtf?!?
[ Br@nkoR @ 13.06.2005. 06:50 ] @
xe xe xe :)
Jednostavno skineš ip to country bazu ip adresa. Kada neki posetilac dođe na tvoj sajt, uzmeš njegovu ip adresu, zatim pretražiš bazu i uzmeš lokaciju odakle je, zatim proveriš lokaciju da li se nalazi u listi dozvoljenih/ne dozvoljenih lokacija koje si ti naveo i u zavisnosti od toga dozvoliš/ne dozvoliš mu(posetiocu) pristup sajtu.
[ boccio @ 13.06.2005. 07:09 ] @
Citat:
Br@nkoR:
Jednostavno skineš ip to country bazu ip adresa.
Ako znas odakle mogu da je skinem za Dz, daj baci PP :) Ja nesto sumnjam...
[ Br@nkoR @ 13.06.2005. 09:21 ] @
[ markom @ 13.06.2005. 10:20 ] @
Boccio, kompletna RIPE baza može da se skine, potpuno besplatno odavde:
ftp://ftp.ripe.net/ripe/dbase/ Pretpostavljan da ARIN, AFRINIC, APNIC i LACNIC imaju nešto slično. To su javno dostupne informacije.
Marko.
[ boccio @ 13.06.2005. 11:39 ] @
Thx momci, nisam znao da ima :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.