[ Kurjak @ 30.07.2002. 13:45 ] @
Zamenio sam svoju Staru gigabyte plocu sa ASUS tusl2-c plocom, i od tada mi se javlja problem sa monitorom NEC FE700. Naime, monitor nece nikako da ode ni u suspend, niti u standby mod. Znaci, ne gasi elektroniku, niti ekran. Sa starom plocom je sve radilo kako treba. Inace sam racunar odlazi u standby. HDD se ugasi, i sve ostale periferije ali cak i tad monitor radi punom parom. Sistem je 98se, a komponente> gf2, 256mb sdram-a, sblive, mrezna, lucent itd.
Takodje po menjanju ploce, prvih par dana nije hteo da se restartuje. Kada dodje do samog trenutka restartovanja, ono vrati onu plavu slicicu sa windows is shuting down. Restart je proradio nekim cudom, kada sam ga jedanput slucajno restartovao sa otvorenim CD drajvom. Otada, barem restart funkcionise.
[ Miroslav Cvejić @ 30.07.2002. 15:31 ] @
Glupo pitanje:
Jesi li reinstalirao Windows posle promene ploče?

To može da bude rešeno drajverima za grafičku/monitor. Mada, moža ima neka blesava opcija u BIOSu. Pogledaj malo tamo...
[ Kurjak @ 31.07.2002. 01:13 ] @
Nije glupo, nisam. S obzirom sta sve imam instalirano, to planiram da ostavim kao zadnje resenje...

Inace menjao sam sve drajvere, patchovao bios, menjao APIC opcije, i sva moguca podesavanja nista nije proslo...
[ Miroslav Cvejić @ 31.07.2002. 01:19 ] @
Znači to je.

Ipak, Windows je preporučljivo reinstalirati posle bilo koje veće promene hardvera, kako se toga nisi setio?
[ Ebox @ 06.11.2002. 23:06 ] @
Ja odnedavno imam slican problem. Takodje imam NEC FE700 i ASUS TUSL2-C plocu i nakon sto racunar stavim na standby ne mogu da ga podignem. Ekran uvek predje u standby, a disk nekada predje, a nekada ne. Poslednjih meseci, redovno ne mogu da ga vratim iz standby mode-a. Instalirao sam i novije hardvere za karticu i nista. Da napomenem da imam windows me i gotovo iste komponente kao i Kurjak. Mesecima je sve radilo normalno, a onda je pocelo da mi se desava ovo sto sam opisao.
[ Miroslav Cvejić @ 07.11.2002. 00:19 ] @
Imam osećaj da ova kombinacija radi savršeno pod Win2k. Meni lično suspend jedva da je radio pod WinME a hibernate nikako nisam uspeo da nateram da radi po WinME. Dok i jedno i drugo je radilo savršeno pod Win2k i XP.
[ Ebox @ 07.11.2002. 02:47 ] @
Ali, ja sad ne kapiram sta da uradim kad odlazim od pc-ja? Do skoro sam ga stavljao na standby, a sta sad da radim? Samo da ga ostavim i to je to? Nesto sam citao na internetu da ne bi bilo lose da iskljucim power managment u okviru BIOS podesavanja. To je lako izvesti, ali se bojim da ne napravim na taj nacin nesto jos gore.
[ Miroslav Cvejić @ 08.11.2002. 19:52 ] @
Sve komponente sem monitora traju duže ako se što manje gase. Hard diskovi na prvom mestu! Ako radi non-stop trajaće dosta duže nego da ga gasiš i pališ stalno.
[ nexus @ 22.11.2002. 01:55 ] @
tusl-2c ocigledno pravi probleme narocito ako imate win98 instaliran na masini...
moj problem je sto neradi RESTART u windowsu iako sam preinstalirao sigurno 3-4 puta sistem... jedostavno nece da radi RESTART sve ostalo radi super
ni novi bios nije pomogao nista, v1012
inace je fenomenalna ploca (narocito za occ) :)

peace
Nexus
[ Djomloun @ 22.11.2002. 11:07 ] @
Ajde molim te ako mozes malo da obrazlozis ovo:

Citat:
Cvejic:
Sve komponente sem monitora traju duže ako se što manje gase. Hard diskovi na prvom mestu! Ako radi non-stop trajaće dosta duže nego da ga gasiš i pališ stalno.

[ Miško Stefanović @ 22.11.2002. 23:35 ] @
Mislim da je problem u GeForce kartici, pogotovo ako je jeftin "BRAND".

Do pre dve nedelje sam imao istu kofiguraciju samo GF4MX440 na XP. Sve je radilo normalno i svi režimi su bili OK sem TURN OFF monitor. Sada mi je ta kartica na P4 mašini sa GIGABYTE pločom, monitor je DELL i stvar je potpuno ista. Dok sam imao ATI Radeon tog problema nije bilo. Znači nije do ploče već isključivo do video kartice. Na ovoj mašini imam instalirana 3 OS-a WinME, Win200 i WinXP. Na sva tri sve radi sem što neće da ugasi monitor. Jasno je da će GF brzo da napusti ovu mašinu a do tada kad završim sa radom ručno gasim monitor jer držim računar u 24/7 režimu upravo zbog trajnosti.

Probao sam sve varijante u BIOS-u, uporedio registre na drugom računaru sa ATI karticom i Samsung monitorom gde sve radi besprekorno, menjao monitore i ništa nije pomoglo. Sa GF neće pa neće ni na jednoj mašini.

Ako neko zna razlog voleo bi da javi jer sam prilično skratio budžet za nabavku ove mašine tako da mi investicija u novu video karticu nije baš neophodna ali ako se mora...

Pozdrav.
[ Kurjak @ 25.12.2002. 00:58 ] @
Cini mi se da je kod mene problem konacno posle par meseci lociran ;).
Problem je u Sound Blaster Live, Value! kartici. U win98 sve dok ne instaliram drajvere za SB live (znaci radim bez zvuka) sve funkcionise bez problema. Cim sam instalirao drajvere za SB Live ! odmah je pocelo blokiranje stand by-a. Ni najnoviiji patch SB to nije resio. Jednostavno izgleda da TUSL-2C nece da radi lepo sa SB Live.
Graficka je ASUS-ova i na listi ASUS se nalazi navedena kao puno kompatibilna sa ASUS TUSL-2C. Stoga ne verujem da je barem u mom slucaju, problem u grafickoj.