[ Shejn @ 12.06.2005. 23:19 ] @
Pozdrav za sve linux majstore :-) ! Kao sto rece vec neko na ovom forumu DOSLO DOBA DA SE LINUX PROBA i kao i svi ostali pocetnici sa linux-om evo i meni ne ide bas sve kao sto sam zamislio. Konfiguracija koju koristim izgleda ovako: PROCESOR: AMD Athlon XP 2000+ PLOCA: Gigabyte GA-7VA REV 1.0 MONITOR: SAMSUNG SYNCMASTER 955B GRAFICKA: NVIDIA MX440SE VER100 MODEM: INTEL AMBIENT AMI-1A92 TV KARTICA: KWORLD KW-878RF REV:D i sve to pod dirigentskom palicom gospodina Linux SuSe 9.3. Ovo je kraci spisak problema: 1. Pri startovanju mi trazi user/pasword, da li moze bez toga? 2. Mis se zapuca kada se startuje linux (opticki sa tockicem). 3. Pri log out-u nudi mi samo end current sesion. 4. Problem sa pustanjem mp3, tacnije nece da ga pusta. 5. Instaliranje modema, i uopste instaliranje drivera ali ako moze uz K.O.K.T.U.O. objasnjenje (Klikni-Ovde-Klikni-Tamo-Upisi-Ovo ;-)) ) posto sam bas,bas POCETNIK. Nasao sam ovo objasnjenje za instaliranje modema ali ... : Citat: Da bi ste mogli instalirati drajver potrebno je da imate: 1. pristup sistemu kao root (OK) 2. bash shell za instalaciju skripti (sta je ovo?) 3. HaM modem ubacen u masinu (OK) 4. odgovarajuci drajver u zavisnosti koji kernel koristite 2.2.x ili 2.4.x ( kako da znam koji kernel koristim) 6 koraka za instalaciju 1. ulogujte se kao ROOT (OK) 2. otpakujte drajvere u direktorijum sa "tar -xvf <ime fajla>.tgz" ( u koji dir da ga otpakujem? i sta znaci ovo pod "") 3. prebacite se komandom cd u direktorijum gde se nalazi otpakovan drajver. (?) 4. Otkucajte: make clean (OK) 5. Otkucajte: make all (OK) 6. otkucajte: make install (OK) , pa ako imate strpljenja i dobre volje a vi mi pomozite ako ne nikom nista. Pozdrav |