[ Malcolm @ 31.07.2002. 00:47 ] @
| Ovako treba mi pomoc ... o bazama podataka znam relativno malo...
u Accesu sam napravio bazu podataka u kojoj belezim ulazak robe serijski broj i naziv
sad ovako hteo bih da tu bazu stvim na web page tako da u svakom trenutku mogu da je dopunim ...
Sad kako je najbolje da to odradim ...
meni bi najvise odgovaralo u da je povezem sa perl scriptom...
i dal je uopste moguce da ja preko web strane sve to radim...
pozdrav hvala unapred |
[ degojs @ 31.07.2002. 09:03 ] @
Naravno da moze. Imas izbor da pristupas bazi preko web-a ili iz 'obicne' windows aplikacije. Moraces malo da se potrudis - da nabavis i proucis literaturu koja ti treba.. Nije komplikovano kako ti izgleda mozda.
[ Riste Pejov @ 31.07.2002. 09:09 ] @
I naravno naci ce se jos neki komentar kao 'moguce je', ali niko te nije uputio na pravom putu.
za da uradis web interfejs za Access bazu, najlakse ti je da koristis ASP, ali i Perl moze uraditi posao,
samo trebas postaviti jedan System wide DSN prema Access bazu, onda koji bilo web scripting language moze joj pristupati
preko ODBC drajvera. u ASP-u je ti izvedeno na najlaksi nacin, samo je potrebno malo poznavanja SQL-a. U perl se to radi sa DB API, koji je totalno transparentan u pogledu drajvera, tako da je baza veoma lako portabilna (ako smenis bazu, samo menjas ime drajvera, a kod ostaje isti)
[ degojs @ 31.07.2002. 15:03 ] @
Citat:
I naravno naci ce se jos neki komentar kao 'moguce je', ali niko te nije uputio na pravom putu.
A puteva je toliko da covek zaista ne zna koji je 'pravi,' ako i postoji neki koji je bolji od ostalih. Osim toga,
Malcom je vec napomenuo Perl tako da je, izgleda, sam pronasao pravi put :)
[ Malcolm @ 31.07.2002. 15:56 ] @
Dobro, ali meni jos uvek nije jasno kako tu bazu iz accesa smestim na web
i da li trebam da izvrsim neke izmene .
Sta je System wide DSN
i sta je ODBC
sql jezik poznajem sasvim malo ...
ali bi se snasao ...
a za scriptu u perlu .. to cu naci na sekciji perl ...
[ Riste Pejov @ 31.07.2002. 18:28 ] @
ODBC ti je standard za komunikaciju sa bazama podataka,
a System DSN ti je onaj koji postoji za sve usere u procese servera.
Posto ima i user DSN koji moze da vidi samo odredjeni user.
Proveri temeljito Perl DBI API, i problem resen u veoma kratkog vremena
[ Malcolm @ 31.07.2002. 19:18 ] @
Dali trebaju neke izmene da se izvrse u samom acces file-u da bi funkcionisao na webu ???
[ degojs @ 01.08.2002. 00:59 ] @
Uglavnom ne mora nista fundamentalno da se menja u samoj bazi podataka.
Opet skrecem paznju: moraces malo da se udubis u neku literaturu, zaista nije komplikovano. Pogledaj ovo sto ti je Riste preporucio.
[ Malcolm @ 01.08.2002. 01:54 ] @
citam knjigu my sql za 24 daana a gde bi mogao a nadjem drugu korisniju literaturu ... ako mogu neki linkovi da se dobiju...
[ attilabre @ 20.05.2006. 10:54 ] @
meni bi trebala baza podataka u accessu butika.
imam kao neki zadatak koj nije ali jeste bitan za fax
pa ako bi mogao da mi pomognes slanjem butika u access formatu.
Blage veze sa racunearima nemam a kao trebam da jos da napisem neki ssa i recnik podataka i pmov ????
ako moze neka mala pomoc hvala
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.