[ emiru @ 13.06.2005. 17:51 ] @
Nisam bas upucen u vezi RSS-a. Moze li mi neko objasniti koja mu je namena i kako se pravi? |
[ emiru @ 13.06.2005. 17:51 ] @
[ Br@nkoR @ 13.06.2005. 19:09 ] @
[ emiru @ 13.06.2005. 23:14 ] @
kako je to fino objasnjenje...
da sam hteo to trazio bih na googlu nebih ni dolazio ovamo [ boki @ 14.06.2005. 12:09 ] @
A sta si hteo ?
[ eutrade2003 @ 16.06.2005. 22:49 ] @
Sajtovi sa vestima ili nekim drugim promenjivim sadrzajem nude opciju da preko RSS-a (Real Simple Syndication) postavis naslove tih vesti na svom sajtu ili da ih dobijas emailom. Kada recimo tvoj posetilac sajta klikne na link sa vestima, ide na sajt koji je izvor vesti- ciji RSS koristis. Dakle pravi se kanal izmedju tebe i sajta koji nudi RSS i svaki put kada se recimo postavi neka nova vest na izvornom sajtu, javlja se novi naslov na tvom sajtu.
To je odlican nacin za besplatnu reklamu sajtova koji nude RSS. Nisam iskusio nijednu drugu primenu RSS-a sem postavljanja RSS feeds-a na sajtu, pa ne mogu da ti pisem o tome. Znam da moze da se primaju RSS vesti preko maila i mozda na neki drugi nacin. Kada recimo hoces da ubacis RSS feed na svoj sajt, ides na copy/paste RSS koda, ukoliko je u HTML-u. Ali problem je sto je vecina napisana u XML-u, pa se koriste RSS reader-i, sa kojima jos uvek nemam iskustva. Nadam se da sam ti koliko-toliko pomogao. [ Ilija Studen @ 17.06.2005. 01:44 ] @
Citat: da sam hteo to trazio bih na googlu nebih ni dolazio ovamo To je malo lame, da li ti si tako čini? Mislim da je očigledno... Mislim, još si se nešao i uvređenim što ti nisi potražio na prvom očiglednom mestu: pretraživaču! Uostalom, ideš na google i kucaš define:RSS i dobiješ nešto slično ovome: Citat: RSS is an acronym for Rich Site Summary, an XML format for distributing news headlines on the Web, also known as syndication. First started by Netscape as part of the My Netscape site, it expanded through Dave Winer and Userland. RSS started off in an RDF format, but RSS 0.91 (the current version) is not, which leads to some annoying issues when trying to parse different page [ flylord @ 17.06.2005. 10:51 ] @
Zbog odnosa i ponasanja korisnika koji je ovde dosao da trazi POMOC prema dobronamernim kritikama, koje mogu da mu budu samo korisne, zakljucavam ovu temu. Na zalost, nisam ranije obratio paznju na ovu temu, jer bi u tom momentu bila obrisana.
[ Pneos @ 16.09.2007. 12:35 ] @
da li je moguce i imali neki tamplate da se ubace vesti u svoj sajt i da idu onako kao na traci ?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|