[ --ja-- @ 13.06.2005. 18:05 ] @
Na koji način mogu formu (glavnu) svoje aplikacije postaviti da se pojavljuje ispod svih ostalih prozora i programa? Sve što sam našao bilo je za topmost... Hvala |
[ --ja-- @ 13.06.2005. 18:05 ] @
[ Srki_82 @ 13.06.2005. 18:53 ] @
Probaj
Code: SetWindowPos(Handle, HWND_BOTTOM, 0, 0, 0, 0, SWP_NOMOVE or SWP_NOSIZE) Trebalo bi da odradi posao. [ --ja-- @ 14.06.2005. 07:23 ] @
Da, radi. Ali taj bi prozor trebao trajno ostati u pozadini. Svaki put kad dobije fokus, on "izlazi" iz pozadine. Kontam nešto na OnClick i slične događaje staviti taj tvoj kod, ali ne čini mi se kao dobro rješenje...
[ bondja @ 14.06.2005. 12:14 ] @
Evo koda:
Code: unit Unit1; interface uses Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms, Dialogs, AppEvnts; type TForm1 = class(TForm) private { Private declarations } public { Public declarations } procedure SetBottomWindow; procedure WMNCPaint(var Msg: TWMNCPaint); message WM_NCPAINT; end; var Form1: TForm1; implementation {$R *.dfm} procedure TForm1.SetBottomWindow; begin SetWindowPos( Handle, HWND_BOTTOM, Left, Top, Width, Height, SWP_NOACTIVATE or SWP_NOMOVE or SWP_NOSIZE or SWP_NOOWNERZORDER); end; procedure TForm1.WMNCPaint(var Msg: TWMNCPaint); begin SetBottomWindow; inherited; end; end. Jel ti ovako nesto treba? Pozdrav! Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|