[ maximus_1 @ 13.06.2005. 22:34 ] @
Radim na jednom programu za koji mi je potrebna komponenta pomoću koje ću moći uvećati sliku, okretati je za proizvoljan broj stupnjeva itd.
Googlao sam ali nisam našao ništa zadovaoljavajuće ( ili nije besplatno ili ne radi...).
Molio bih one koji imaju takvu komponentu ili znaju gdje ju mogu pronaći da mi kažu.

Zahvaljujem
[ ntojzan @ 13.06.2005. 23:14 ] @
Ja ti preporucujem da iz TImage prebacis u obican array, pa onda mozes efikasno da radis sa njim sta god pozelis. Ako ti treba pomoc za rutine, javi.
[ maximus_1 @ 13.06.2005. 23:18 ] @
Ipak bih volio imati komponentu kojom mog raditi navedene stvari...
[ Nemanja Avramović @ 13.06.2005. 23:27 ] @
komponente su ti tudje znanje i gledaj sto manje da ih koristis. ne da ih ne koristis vec sto manje da ih koristis. bolje pokusaj sam to da odradis, a ako uspes, napravi sam svoju komponentu ;)
u krajnjem slucaju, tek kad ne uspes (i odustanes) onda uzmi komponentu :)

a rotiranje slike... moj drug se bavio dosta grafikom u delphi-ju i uspeo je da rotira... kako? ne znam, mogu da ga pitam (ali nije koristio komponente, to znam)
probaj onaj graphics32 ili kako vec :)
[ bondja @ 14.06.2005. 10:31 ] @
pogledaj:

http://www.programmers.net/mir...SP/ftp/d30free/rotateimage.zip

Valjda ce da ti odgovara :)

Pozdrav!
[ staleks @ 14.06.2005. 16:45 ] @
za sada zadovoljavajuce rezultate sam imao sa graphic32 komponentom, tako da ti savetujem da probas nju, malo je zeznuta za rad sa PNG formatom, moraces da je prosirujes ali i za to ima resenja na njihovoj stranici tako da ti toplo preporucujem. Uostalom skini aplikaciju koja pokazuje sta sve moze, pa ako te zadovoljava eto resenja.

Pozdrav
[ maximus_1 @ 16.06.2005. 21:03 ] @
Hvala!