[ zoran124 @ 14.06.2005. 21:49 ] @
Prvo mi se desilo da kada sam otvorio kuciste da stavim drugi modem i zatvorio nije bilo slike na monitoru, odnosno cuje se ksko se xp podize ali na monitoru samo test signal. Ostao je racunar ukljucen i posle par sati se pojavila slika na monitoru sa podignutim windowsom.
Sada mise desava to da se normalno podigne i onda nakon pet minuta se iz cista mira restartuje i stalno tako! Na kablu koji povezuje graficku sa monitorom nedostaje jedna iglica! Kompjuter je intel celeron 1.7, ploca msi 6566. Da li neko zna o cemu moze da se radi???
[ 1231787 @ 19.06.2005. 19:37 ] @
Moj brat je imao slican problem.Nema veze ako fali 1 iglica.Da li mozda imas virus
[ maximus_1 @ 19.06.2005. 21:30 ] @
Mislim da se windows ne resetira zbog toga što nedostaje jedna iglica na priključku. Ona bi mogla biti vezana za boje ili je pak nula (ako nema signala) ali ne i za resetiranje. Kako ti se to pojavilo nakon što si čačkao po unutrašnjosti moguće je da si nešto poremetio i da je problem vezan uz Hardver. Svakako pokušaj izvaditi taj modem jer je možda do njega pa pokušaj ponovno ili uradi nešto slično...
[ sirNemanjapro @ 19.06.2005. 21:40 ] @
Ja koliko se secam jedna iglica treba da fali, ili sam pogresio. Mrzi me da cupam kabl.
Konflikt je do modema. Izgleda da ga nisi dobro ubacio u port PCI ili neki drugi (AMR), zavisno od modema.

Moj savet: Odes kod druga poneses svoj modem ubacis u njegov komp. Onda blago se povuces 5-6m suprotno od racunara i pustis druga da upali racunar (na dugme naravno). I ako se Win podigne i radi normalno dok budete igrali NFSU2 znaci da je probljem upravo postao zakomplikovaniji.
Onda uzmi njegov modem i ubaci kod sebe. NAPOMENA: Nemoj da menjas portove u koje si stavljao modem, znaci ubaci ga na isto mesto. I ako njegov modem bude radio, problem resen, zamenite modeme.
Ali bitnu stvar mi nisi rekao. Da li si ti pri promeni modema, zadnji put dok ti je stari bio u racunaru. Da li si deinstalirao ga iz Windowsa? Ako nisi tu je problem, kao i njegovo resenje.

Epilog:
Uzmi dva aspirina i zovi me ujutro.