[ reiser @ 15.06.2005. 06:33 ] @
Treba da napisem program koji ce enumerisati sve eksportovane funkcije u nekom dll-u. Kako to uraditi ?
Postoji li neka unapred konstruisana klasa koja omogucava lako baratanje headerima dll fajla, ili moram rucno da trazim offset na kome pocinje export section, itd... ?

thx
[ DelphiBoy @ 15.06.2005. 09:31 ] @
Ne treba ti nikakva klasa, vec samo ova funkcija koja cita podatke mapirane u memoriji...
Code:
uses
  ImageHlp;

procedure ListDLLExports(const FileName: string; List: TStrings);
type
  TDWordArray = array [0..$FFFFF] of DWORD;
var
  imageinfo: LoadedImage;
  pExportDirectory: PImageExportDirectory;
  dirsize: Cardinal;
  pDummy: PImageSectionHeader;
  i: Cardinal;
  pNameRVAs: ^TDWordArray;
  Name: string;
begin
  List.Clear;
  if MapAndLoad(PChar(FileName), nil, @imageinfo, True, True) then
  begin
    try
      pExportDirectory := ImageDirectoryEntryToData(imageinfo.MappedAddress,
        False, IMAGE_DIRECTORY_ENTRY_EXPORT, dirsize);
      if (pExportDirectory <> nil) then
      begin
        pNameRVAs := ImageRvaToVa(imageinfo.FileHeader, imageinfo.MappedAddress,
          DWORD(pExportDirectory^.AddressOfNames), pDummy);
        for i := 0 to pExportDirectory^.NumberOfNames - 1 do
        begin
          Name := PChar(ImageRvaToVa(imageinfo.FileHeader, imageinfo.MappedAddress,
            pNameRVAs^[i], pDummy));
          List.Add(Name);
        end;
      end;
    finally
      UnMapAndLoad(@imageinfo);
    end;
  end;
end;

Nadam se da ti je pomogla.
Pozdrav!
[ reiser @ 16.06.2005. 06:19 ] @
Hmz, jer si siguran da ovo radi ? Naizgled bi trebalo da radi koliko vidim, ali prilikom prvog pozivanja ImageRvaToVa(), program crashuje... Isprobano na XP SP1, Delphi 7...
[ DelphiBoy @ 16.06.2005. 08:24 ] @
Kod mene radi bez problema, mada ja koristim XP SP1 i Delphi6... Je si li siguran da program iskace bas na pointeru?
[ DelphiBoy @ 16.06.2005. 09:05 ] @
Da li si naveo IMAGEHLP u uses listi. Mozes li mi poslati tekst koji ti kompajler prijavljuje o gresci? Za svaki slucaj ja ti saljem programcic sa sorsom, pa ga ti proveri kod sebe.

Pozdrav!
[ reiser @ 16.06.2005. 19:20 ] @
Ne radi ni ovaj source koji si mi dao. Evo screenshota greske, sad pukne na drugom pozivanju ImageRvaToVa() fje. Prvo pozivanje prodje i vrati neki rezultat u pNameRVAs, nadam se da je dobar.

http://reiser.xcoderz.org/error.jpg
[ DelphiBoy @ 17.06.2005. 09:10 ] @
Izvini za program koji sam ti poslao, jer sam ga kompajlirao bez dodatnih paketa (samo sa vcl) pa verovatno pravi problem... Zip fajl je malo veci (320 KB) i ne mogu da ti ga poshaljem preko ovog foruma :-(
Probacu na mejl ako si ga ostavio u profilu.

Sto se tice greske, stvarno mi nije jasno zashto pravi izuzetak... Ovaj API potice iz sistemskog fajla IMAGEHLP.dll koji se nalazi i na 98-ci i na NT sistemima.
[ DelphiBoy @ 17.06.2005. 09:27 ] @
Probao sam da ti posaljem program na mejl [email protected] ali bez uspeha. Imas li neku drugu adresu?
[ reiser @ 17.06.2005. 13:52 ] @
[email protected] nije mail adresa :>
Salji na [email protected]. Mada mene zanima zasto nece da radi kad se iskompajira kod mene...
[ DelphiBoy @ 17.06.2005. 14:15 ] @
E, ovo nije moguce... Izgleda da gmail odbija svu postu sto sadrzi exe fajlove, cak i kada su u arhivi! Zanima me da li ce ovaj primer da radi kod tebe na masini, da bi smo raskrstili da li je do Delphi-ja ili do samog XP-a.
[ Nemanja Avramović @ 17.06.2005. 16:04 ] @
polu-offtopic, iliti korisni offtopic:
@reiser: sto si cenzurisao taskbar? :D

@DelphiBoy: mozes da prevaris gmail: zapakuj kao zip pa mu stavi 4-5 ekstenzija (npr. arhiva.ZIP.txt.exe.xls.smor) <- obicno ekstenzija koja je velikim slovima napisana predstavlja pravu ekstenziju ;)
[ reiser @ 17.06.2005. 18:32 ] @
Ma samo promeni extenziju u .bin i shibni :>
[ reiser @ 18.06.2005. 02:48 ] @
OK, resio sam problem, ne mora da saljes nista, thx :>