[ Valerij Zajcev @ 15.06.2005. 09:35 ] @
Narode totalni sam dibiduz za matematiku al znam da je za neke stvari dovoljna samo jednacina za resavanje pomozite mi da polozim IIgodinu srednje ;) (vanredno) ;))

dakle trebaju mi jednacine ili primeri za resavanje ( prizme, piramide, kupe, valjka )

Sta su konstantni brojevi kaze mi prfa nauci konstantne brojeve (sabiranje, mnozenje, deljenje) Dajte neki primer

Pa onda kaze stepenovanje tipa x^y^z
-------
xy^ ^ - mi zzamenjuje iks na kvadrat, y na treci itd.

I resavanje kvadratnih jednacina.

pomagajte ako matematiku znate ;))
[ Cabo @ 28.06.2005. 10:15 ] @
Citat:
Valerij Zajcev: Narode totalni sam dibiduz za matematiku al znam da je za neke stvari dovoljna samo jednacina za resavanje pomozite mi da polozim IIgodinu srednje (vanredno) )

Niko se naučen nije rodio.

Citat:
Sta su konstantni brojevi kaze mi prfa nauci konstantne brojeve (sabiranje, mnozenje, deljenje) Dajte neki primer

Jel to pitaš u programiranju ili u matematici? Promenljiva ili nepoznata veličina je nešto čemu ne znamo vrednost, a konstante su upravo vrednosti. Na primer, 1, 2, -4, , 3,14156, itd.

U programiranju (npr. u Ceu) su konstantne promenljive memorijske lokacije kojima se sadržaj ne može (bar ne lako) menjati, a konstante moguće vrednosti promenljivih.

Citat:
I resavanje kvadratnih jednacina.

Pretpostavljam da si mislio na jednačine sa jednom promenljivom.

Na primer, imamo sledeću jednačinu:

Za nju postoje dva rešenja:

Uz to, od vrednosti izraza: zavisi da li su rešenja kompleksna ili realna, i da li postoji samo jedno ili dva rešenja. Ukoliko je , postoji samo jedno rešenje, ukoliko je , postoje dva rešenja, a ukoliko je , rešenja su kompleksna.
[ 91maja @ 26.04.2011. 12:22 ] @
jel mozete da mi resite zadtak??? Integral,pa pod korenom 6x-x na kvadrat plus sedami to puta dx,a dx nije pod korenom!
[ SrdjanR271 @ 26.04.2011. 12:32 ] @
http://bit.ly/gF0XSW
Ima dugme show steps. I ima detaljno rešeno.
[ edisnp @ 26.04.2011. 12:59 ] @
sto se tice stepenovanja evo ti neke osovne identitete.
-osnova,baza ; -eksponent -stepen
svaki broj razlicit od nule stepenovan sa nulom je jedan.
za
; (eksponent paran);
;(eksponent neparan);
(iste baze)
(istog eksponenta)
(iste baze)
.To bi u kratkim crtama bilo to.
[ Sini82 @ 27.04.2011. 13:19 ] @
http://matematiranje.com/3godina.html

http://matematiranje.com/2godina.html
[ miki069 @ 27.04.2011. 14:07 ] @
Uzmi nekoliko desetina (stotina) privatnih časova iz matematike.
Kreni od petog razreda osnovne škole i teraj.

Ono što si ti naveo je samo vrh ledenog brega.
U II godini srednje škole se radi i korenovanje, logaritmovanje i trigonometrija.
[ Sherlock Holmes @ 27.04.2011. 17:23 ] @
Slazem se, miki069... Ne moze se to tek tako nauciti. Moze da se nauci biologija, istorija, geografija, ali matematika mora da se shvati i da razumes ono sto radis, aa za to treba vreme i trud... Ja sam druga godina gimn. pr. matematicki smer, savladao sam super gradivo radeci redovno domaci zadatak i vezbajuci po malo... Nikako nisam ostavio da mi se nagomilaju lekcije i zadaci, samo polako i redovno.