[ brew @ 15.06.2005. 09:53 ] @
citao sam o satelitskom internetu i mislim da nije losh ali mi nije jasna stvar.... provajder govori o uplinku koji treba napraviti... i kao da je najbolje da se koristi GPRS jer se ne naplacuje po potrosenom vremenu nego po Kb.. e sada to funkcionisanj mi nije jasno.. jer ja sam mislio da satelitski internet moze sam da funkcionishe nezavisno.... ali ispada da koliko god si na internetu preko satelita morash biti i na ovom drugom preko GPRS ili preko modema.. a opet se trosi telefonski impulsi sto muopet dodje na isto a mozda jos i veci telefonski racun plus satelitska pretplata interneta... e jedino moze da pije vodu ova fora sa GPRS.. ukoliko je to tacno... ono da mozes da budes nono stop preko GPRS jer nista ne downloadujesh... i provajder navodi da je sve ukupno sa pretplatom koja je 1800 i nekih 200 dindzi koje ce potrositi mobilni za GPRS.. e sada da li bi neko mogao da mi kaze nesto vishe o ovome i o jednsomernoj liniji preko satelitskog interneta.. i koliko je to isplativo za nashe uslove... ili da se okrenem ADSL-u.. unapred hvala... |