[ brew @ 15.06.2005. 09:53 ] @
citao sam o satelitskom internetu i mislim da nije losh ali mi nije jasna stvar....
provajder govori o uplinku koji treba napraviti...
i kao da je najbolje da se koristi GPRS jer se ne naplacuje po potrosenom vremenu nego po Kb..
e sada to funkcionisanj mi nije jasno.. jer ja sam mislio da satelitski internet moze sam
da funkcionishe nezavisno....
ali ispada da koliko god si na internetu preko satelita morash biti i na ovom drugom preko GPRS ili preko modema.. a opet se trosi telefonski impulsi sto muopet dodje na isto a mozda jos i veci telefonski racun plus satelitska pretplata interneta...
e jedino moze da pije vodu ova fora sa GPRS.. ukoliko je to tacno... ono da mozes da budes nono stop preko GPRS jer nista ne downloadujesh... i provajder navodi da je sve ukupno sa pretplatom koja je 1800 i nekih 200 dindzi koje ce potrositi mobilni za GPRS..
e sada da li bi neko mogao da mi kaze nesto vishe o ovome i o jednsomernoj liniji preko satelitskog interneta.. i koliko je to isplativo za nashe uslove... ili da se okrenem ADSL-u..
unapred hvala...
[ NenadS @ 15.06.2005. 20:29 ] @
ja cu im dati 1000 dindzi za GPRS ako je to tako... ali to sto ne downloadujes ne znaci da ne uploadujes... a to isto kosta... posaljes mail... kosta... slika od 100kb x 0.05 din pa vidi koliko ce da te kosta... znaci to su price za malu decu...

Ako zelis sat net bez obicnog onda je u pitanju dvosmerni ali to je dosta skuplje... skupa je i oprema, a i tesko je naci jeftin servis...
[ rajco @ 15.06.2005. 21:30 ] @
@Nenads nemoj tako, a sta ako koristim neti tarifu :))