[ karic e. @ 01.08.2002. 20:43 ] @
| Ima li goreg PC napajanja od Frontier ATX napajanja za PC racunare.
Cest slucaj kod tog napajanja je da crkne i kad se proba radi samo sekundu
tj. primjeti se na ventilatoru da samo kratko starta. Zna li iko koji dio crkne
u njemu jer ova napajanja znaju doci i nova sa istim kvarom. |
[ drdrksa @ 01.08.2002. 21:23 ] @
Kod takvih napajanja najcesce crkne vikman osigurac koji se ne moze promeniti, a ako nije on onda su filtri za napon .....
[ karic e. @ 02.08.2002. 19:34 ] @
Pojasni mi molim te izgled tih elemenata.
[ drdrksa @ 02.08.2002. 21:20 ] @
Takav osigurac je vrlo mala staklena sipka koja kroz sredinu ima vrlo tanku licnu. Na krajevima sipke su provodni materijali (najcesce gvozdje) koji su u vidu poklopaca. Filtri za napon su malo komplikovaniji za objasnjavanje jer se sastoje iz veceg broja elemenata od kojih su i dva ogromna kondenzatora (najupecatljiviji deo).
[ karic e. @ 02.08.2002. 23:45 ] @
Ma iskreno da ti napisem stakleni osigurac od 5 A i elektroliti ostanu kod Frontiera uvijek ispravi sto sam nebrojeni broj puta provjerio. Cak sam sumnjao na IC kola, ali sam i njih mijenjao i na kraju bez rezultata. Jednostavno svi elementi omski izgledaju ispravno.
[ drdrksa @ 03.08.2002. 01:04 ] @
Onda stvarno nemam ideju sta bi moglo da mu bude. Da nije serijska greska ???
[ jc denton @ 03.08.2002. 01:15 ] @
Pa je l' mozes ti prijatelju nama da objasnis malo detaljnije kako si ti to startovao napajanje i da li si proverio ono LM384 ili neko slicno kolo koje okida napajanje?
[ jc denton @ 03.08.2002. 01:18 ] @
I, ne zaboravi, SVE elektrolite od 1 mikro farada zameni odmah, bez razmisljanja.
[ karic e. @ 03.08.2002. 20:56 ] @
Integralna kola sam izvadio, stavio podnozja i umetnuo iz ispravnog svitcinga Frontierovog naravo kola cini mi se 393 i 494, nije mi trenutno pri ruci, a starto sam ga rucno sa prekidacem koji se postavi izmedju 14 pina i jedne zice od mase
na glavnom izlaznom konektoru. Postavio sam i potrosace na izlaz, male sijalice iz auta od 12 V da provjerim 12 i 5 V. Napajanje Frontier ATX cesto crkne poslije par mjeseci rada i javlja se ta greska tj. kratko startuje vremenski oko sekund, dva, a
da jos napomenem jednom smo nabavili dvadeset kucista sa Frontier napajanjem i u 18 kucista napajanje nije radilo tvornicki,tj. javljo se isti kvar, kratko startuje.
[ jc denton @ 03.08.2002. 23:12 ] @
Tu je neki problem oko nekih elektrolita. Probaj da ih izmenjash na nekom od tih neispravnih pa javi sta si uradio.
pozdrav
[ drdrksa @ 04.08.2002. 15:52 ] @
Ako toliko napajanja nece da radi onda je to neka serijska greska. Sigurno .....
[ karic e. @ 06.08.2002. 20:28 ] @
E ljudi ja izmijenio sve elektrolite malog kapaciteta i opet bez ikakvog rezultata.
Ne znam ima li smisla da sumnjem u kvalitet poluprovodnika, npr.dioda
pa da ih napamet mijenjam.
[ jc denton @ 07.08.2002. 00:04 ] @
Nezgodno je ovako da se prica napamet. Kreni redom i isprati napone i proveri bitnije komponente.
pozdrav
[ misley @ 12.08.2002. 11:30 ] @
Sigurno se radi o serijskoj gresci... Periferali chipa nisu odgovarajuce dimenzionisani i lako ispada iz oscilovanja... potrebno je eventualno modifikovati i razdelnik napona koji sluzi da se dobije povratni signal za vrednost izlaznog napona...Nazalost, postoji vise podvarijanti tog napajanja pa nisam bas siguran o kojoj se gresci radi...
Cesta pojava je da su ploce lose lemljene pa ih je potrebno pazljivo prelemiti... Uzmi duvaljku i prelemi plocu sa strane lemova...
[ karic e. @ 13.08.2002. 22:41 ] @
Model ATX napajanja koje najcesce crkaje ili fabricki dodje sa greskom tj. napajanje samo kratko starta je FRONTIER ATX 8081.
[ jevtta @ 07.01.2006. 12:47 ] @
ako bi mi pomogli.par stvari mi treba za rad koji imam da napisem:
1.vrste napajanja
2.linijska i switch napajanja(slicnosti i razlike)
3.at i atx napajanja(od cega se sastoje)
4.snaga napajanja od koliko ide do koliko,struje koje imaju,zice od koliko volti
5.zasto se zovu linijska a zasto switch
6.podela najnovijih napajanja po snazi
unapred zahvalan
jel zna neko da mi kaze od cega se sastoji jedno npr. atx napajanje(sta je unutra) a od cega at napajanje barem to!pls
[ Arnold Layne @ 09.01.2006. 01:01 ] @
Ja sam imao Frontier napajanje (tacnije 2 puta). Prvom se desilo bas to da je riknulo 2 dana posle isteka garancije i samo na sekund palilo ventilator, a ako ga iscimas nekoliko puta onda upali (nesto kao stojadin). Posle nedelju dana takvog cimanja, sprzilo mi je plocu i memoriju a procesor je resio da se pridruzi ( bukvalno sprzilo jer se culo sqvrr... trsh, a sa memorije je pola kontakata otpalo a pola plocice je crno)
Onda sam kupio novi komp i pre nego sto sam ga uopste upalio izvadio sam iz njega Frontier napajanje, i zamenio ga sa drugim. A starog prijatelja sam raskupusao zbog fana i kutijice, a ostatak poslao na lokalnu deponiju :)
I to cu uraditi sa svakim sledecim koje sretnem:LOL
Malo je offtopic, al sta sad
pozdrav
[ vladd @ 09.01.2006. 12:18 ] @
Ima mnogo gorih, ne brini, JNC je neprevazidjeno djubre.
[ MMaarrCCoo @ 27.11.2008. 19:13 ] @
Daleko je ovo napajanje od najgoreg!!Moje Frontier napajanje radi godinu i po dana bez ikakvih problema.A napaja Athlon 64 X2 5000+,2 stampaca,2 Cooler Master Case 12 kulera,2 harda po 250 Gb,2 opticke jedinice(DVD rezac+Cd rezac).Sve to bez ikakvih intervencija.Jesam pobornik dobrih napajanja,ali ovo je savim korektno.Ne treba nesto pljuvati samo zato sto nije Chieftec.
[ guja011 @ 27.11.2008. 19:54 ] @
da li ti MOŽDA gledaš datume napisanih odgovora???
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|