[ Djomloun @ 02.08.2002. 14:56 ] @
Jel zna neko gde se moze nabaviti knjiga/zbirka Matematika I od Borisa Apsena?(mislim da je tacniji naziv Visa matematika I ili tako nesto)
[ ljuban @ 14.08.2002. 08:32 ] @
Napisao sam ti vec jednom odgovor ali mi nije jasno zasto ga nema. Evo, ponovo da ti kazem o cemu se radi. Knjiga se zove Repetitorij vise matematike I a oma i II. Ne znam zasto ti treba ta knjiga. Cinjenica je da je stvarno dobra ali... Ne znam da li studiras nesto ali meni licno nije bila potrebna ima dosta stvari koje mozes da naucis i iz naseg Uscumlica. Ne znam koliko si upucen i za sta ti treba li evo ukratko tu knjigu sigurno mozes da nadjes u biblioteci ETF-a. Tamo sigurno mora da postoji. Ja ne znam odakle si ali pretpostavljam da si iz BG-a. Prva knjiga pokriva jednim delom na elektronskom fakultetu u Nisu kurs Matematika I. U njoj koliko se secam je imalo dosta stvari o integralima i diferencijalnim jednacinama. Ne znam da li je imalo jos nesto. Sta tebe konkretno interesuje raci pa mogu da ti predlozim mozda jos neku knjigu

Pozdrav
[ Djomloun @ 14.08.2002. 09:51 ] @
Knjiga mi treba radi spremanja ispita Matematika I(analiticka,diferencijalne,integrali,funkcije,matrice) na masincu(BG).E sad na fax-u se koristi zbirka od Nesica a teorija se uci iz Uscumlica.U Nesicu(po meni) nisu dovoljno odradjene funkcije i integrali a u Uscumlicu ima dosta gresaka.e pa posto mi je to sustina ispita ja sam se malo raspitao o knjigama/zbirkama i par njih mi je preporucilo apsena(uglavnom ljudi koji su zavrsili fax) tako da sam se bacio u potragu za istim.znaci ne mora apsen(njega sam trazio zato sto su mi preporucili) nego zbirka iz koje bih mogao da spremim funcije i integrale.Ljubane pogledacu i ovu tvoju mada trenutno radim "Matematicku Analizu" od Merklea i za sada mi se svidja(nasao sam je u skriptarnici ETF-a).
[ Mikky @ 20.08.2002. 23:31 ] @
meni je ta zbirka od Uscumlic-a krsh najveci
ma ne moze ni da se poredi sa zbirkama iz srednje, gde lepo postupno imas zadatke od laksih ka tezim, na pocetku svakog poglavlja kao imas najvaznije stvari koje su izgleda pisane da ih niko nerazume + sto si naveo da je puna gresaka

anyway i ja spremam taj ispit sad pa posto mi se stvarno ne kupuje za svaki odeljak posebna knjiga (analiticka, lin algebra, integrali) daj recite (ljubane ili ko je vec iskusan) neku zbirku u kojoj je sve to obradjeno ali na slican nacin kao sto sam opisao
il' sam ja previse razmazen.... ali ova zbirka mi je stvarno krsh
[ ljuban @ 21.08.2002. 08:28 ] @
Zbirka Uscumlic nije da se iz nje uci i u njoj ne postoje lepo i postupno uradjeni zadaci. Ona je namenjena za studente (ne za srednjoskolce) i zbog toga nema postupno udadjenih zadataka. A uostalom zamisli 4500 postupno uradjenih zadataka, za to treba godine. Tu su samo postavke zadataka i resenja (mada svi zadaci nemaju ni resenja). Ako si hteo da vezbas zadatke za punim objasnjenjima onda treba da nabavis neku knjigu za predavanja. U knjigama iz kojih sam ja spremao ispite uvek je bilo primera koji su do detalja obradjeni tako da je sve jasno. Koji ispit ti spremas tacno i sta obuhvata. Na primer, moja Matematika I ima milion oblasti (to je Matematika na Elektronskom fakultetu u Nisu). Ja sam bio redovan na predavanjima i vezbama tako da sam ispit spremio samo sa vezbi i blanketa. Za sta se ti spremas pa su ti potrebne neke vece zbirke. Ako si resio da doktoriras tu su Demidovic i jos neki Rusi. Tu ima zadataka koje ni polovina asistenata ne ume da uradi. Rekao sam ti kako se sprema ispit. Ako nisi isao na predavanja i vezbe onda nadji prvo nekog od koga mozes da iskopiras vezbe (one su vaznije) pa probaj onda. Malo spremas pa onda na konsultacije. Apsena mozes da nadjes mada koliko se secam u toj knjizi postoje samo obradjeni integrali. Ako hoces da vezbas integrale, diferenijalne, da se pozabavis izvodima, funkcijama i slicnim stavrima onda preporucujem knjigu Elementi matematicke analize I, R. R. Janic i D Mihajlovic. Ne znam da li govorimo o istoj zbirci Uscumlica jer kod njega (ja kada sam radio) nikada nije bilo gresaka. Ako si bas resio da polozis onda postoje knjige koje koristimo mi elektronci ali mislimda ti to nije potrebno. Na potcenjujem ni jedan fakultet ali ipak mislim da vi masinci ne radite matematiku koliko i mi. Postoje knjige od Gradimira V. Milovanovica, Matematika I, Matematika II i Matematika III koje je napisao pa pokusaj da ih nadjes mada mislim da ce ti biti previse i nisam siguran bas da ce ti to toliko trebati...
[ Djomloun @ 21.08.2002. 09:51 ] @
Ja sam bio skoro na svim predavanjima/vezbama ali mi to nista nije pomoglo.Razlog prost,na vezbama sam imao debila asisitenta koji bi samo usao u ucionicu i poceo da pise po tabli(cak se nije ni prestavio) i tako citav cas.Pitanja studenata nije ni konstatovao samo je nastavljao da pise po tabli,ponekad bi dobacio komentar "nisam vam ja kriv sto ne znate".A inace pisao je strasnom brzinom i sitno da ne moze biti sitnije,tako da NIKO nikada nije sigao sve da prepise a da on ne izbrise tablu(posle sam morao od 3 ortaka da krpim svoje preskoke).A na predavanjima slicna prica.Meni je predavao Uscumlic.On je bukvalno ispisivao svoju knjigu na tabli,a sto se tice pitanja odgovarao je na ona koja bi se njemu svidela a bilo je i komentara objasnice vam to na vezbama i plus to sto je i on sam gresio.izvodi neki dokaz i ispise dve table i shvati ili neko od studenata kaze da pogresio i onda on ladno kaze idemo ponovo.Tako da nisam imao puno koristi od predavanja/vezbi.
hvala na predlozima(Elementi matematicke analize I Janic )pogledacu pa cu javiti rezultate.
[ stil @ 28.08.2002. 04:02 ] @
Kada sam ja polagao matu-1 na Mašincu jedino što mi je koristilo od fakultetskih knjiga je bio Nešić,ali samo kao obaveštenje kakvi tipovi zadataka dolaze.Apsen je definitivno zakon,njega možeš naći kod onih što prodaju na ulici ili u knjižari preko puta Mašinca (Građevinska knjiga).

Ispit nisam mogao da položim dok nisam sasvim slučajno došao do jedne jako dobre knjige.U ovoj knjizi je veoma jasno objašnjeno ono što ti treba od lakšeg ka težem,što je po meni veoma bitno za prosečnog studenta.Stvarno ne znam za koga su pisane ove knjige koje se mogu kupiti na Mašincu.

(Matematika zbirka rešenih zadataka treće izdanje ) Viša škola za organizaciju rada-Novi Sad. Autori:Mr Bosiljka Čanak,dipl.mat , Milan Novaković,dipl.mat (Novi Sad,1980 godina).

Obavezno pokupi zadatke sa poslednjih ispitnih rokova i provežbaj ih potraži ih u kabinetu.U Nešićevoj knjizi na kraju imaš rešene zadatke koji ti mogu poslužiti.
[ CigaJazz @ 22.01.2009. 20:32 ] @
Ja sam srednjoskolac i nameravam da ucim masinstvo, i Apsenova zbirka mi je preporucena kao najbolja jer su zadaci urađeni postupno i lako bi me uveli u matematiku, jer ne stojim sa njom baš najbolje (a nisam baš ni duduk ) :) E, sada, koje bi meni konkretno knjige trebale i gde da ih nađem?