[ Italijan @ 17.06.2005. 12:55 ] @
Cao svima
Od pre izvesnog vremena povremeno radim sa jednim minimac kompjuterom koji je stvarno mali dragulj tehnologije. Imam dosta kompjutera u okruzenju svi na Windows sistemima ali samo ovaj je mac.Ono shto me interesuje postoji li nacin da se provali password za screen sever.Znaci uobicajeni nacin zashtite kad neko ostavi komp u radu i ode negde na kafu. Napominjem da imam pristup kompjuteru (ako treba da se instalira neki programcic ili slicno) i da se u stvari radi o jednoj opkladi jer sam tvrdio da i password na Macintoshu moze da se provali kao na Windowsu . Poshto znam vrlo malo( citaj nishta) o mac sistemima bio bih zahvalan ako neko zna neki nacin da se ovo uradi , ako nema nikog onda placam opkladu :)
[ madamov @ 17.06.2005. 15:20 ] @
Ne znam kako da provališ password, screen saver koristi isti passwrod koji korisnik koristi za logovanje, ali ako možeš da instaliraš programe onda možeš da promeniš password tog korisnika jer imaš privilegije administratora.
[ vukk @ 17.06.2005. 16:48 ] @
Citat:
Italijan: Napominjem da imam pristup kompjuteru (ako treba da se instalira neki programcic ili slicno)


ili dignes mini sa instalacionog diska mac os x-a (ako imas isti) i promenis password, ako mozes fizicki da pridjes racunaru dok je ugasen ;-) i naravno naplatis opkladu kasnije. . .
[ madamov @ 17.06.2005. 16:53 ] @
Citat:
li dignes mini sa instalacionog diska mac os x-a (ako imas isti) i promenis password, ako mozes fizicki da pridjes racunaru dok je ugasen ;-) i naravno naplatis opkladu kasnije. . .


Ako ima pristup kao administrator, ne mora da resetuje password drugog korisnika, može samo da ga promeni, ali to nije "provaljivanje". B)
[ vukk @ 17.06.2005. 16:56 ] @
tako je, a ako ima pristup kao administrator onda mu je i opklada besmislena, mislim . . .