[ djordje @ 17.06.2005. 22:15 ] @
Ping ka OL 1120 AP kroz mrezni kabl mi se krece od 1 do 30 ms. Jel to normalno?
[ warlord @ 17.06.2005. 23:29 ] @
Zavisno od opterecenja, moze a ne mora biti normalno. Meni je recimo na 70 metara UTP-a konstantno 1.04ms do jednog i 1.14 ms do drugog (na istom su kablu). Sve to zavisi od gomile faktora, moras malo detaljnije opisati situaciju da bi se moglo lakse odgovoriti.
[ djordje @ 18.06.2005. 12:06 ] @
Znaci nije normalno s obzirom da AP nije povezan ni na sta osim na kompjuter sa 3 metra kabla. Mozda je i do mrezne, videcu da stavim neku drugu
[ ponline @ 18.06.2005. 14:52 ] @
Secam se da sam jednom primetio to kod ovislinka ap1120, kad sam se zezao kod mene. Posto sad nemam ga pri sebi, recicu samo od prilike sta se secam. Nemoj uzete zdravo za gotovo.

Kad je AP bio vezan utp kablom na racunar ping je bio OK, ali ako se AP konfigurise kao 'AP Client' a nema gde da se kaci, mislim da uredjaj postaje zauzet trazeci gde da se asociira, tako da mrezna kartica na ap-u pocne da kasni sa pingovima. Ako se 'AP client' kaci na neki AP onda trebalo bi da se srede pingovi iz racunara do Ovisa.

[ djordje @ 20.06.2005. 15:31 ] @
Sa drugom mreznom je ok. Zanimljivo je to sto mi je stara mrezna OvisLinkov - a
[ tarla @ 20.06.2005. 17:55 ] @
Citat:
ponline: Kad je AP bio vezan utp kablom na racunar ping je bio OK, ali ako se AP konfigurise kao 'AP Client' a nema gde da se kaci, mislim da uredjaj postaje zauzet trazeci gde da se asociira, tako da mrezna kartica na ap-u pocne da kasni sa pingovima. Ako se 'AP client' kaci na neki AP onda trebalo bi da se srede pingovi iz racunara do Ovisa.

recimo ako se stavi u clinet i ako se kaci na neki skriveni ssid koji trenutno ne radi onda su dva pinga po 1-2ms a treci je reda 100ms i tako stalno. vjerovatno u tom momentu dzara po eteru trazeci vezu..
ovo su moja iskustva
[ warlord @ 20.06.2005. 18:50 ] @
Citat:
djordje: Sa drugom mreznom je ok. Zanimljivo je to sto mi je stara mrezna OvisLinkov - a

:) :) :) :) :) :) Realtek nece da radi sa Realtekom ? :) .

BTW, koju si novu mreznu stavio ?
[ djordje @ 22.06.2005. 01:31 ] @
Nova mrezna je ona integrisana na abit nf7-sl