[ cikiste @ 17.06.2005. 23:16 ] @
Caos.

Ljudi, imam zestok problem sa Gigabyte GA-K8NSNXP MB. Ploca je bazirana na nForce 250 chipsetu. Ima 2GB Kingston DDR-400 memorije, 1WD Raptor 36GB i 1WD 250GB (oba SATA) koji su povezani na SGI SATA kontroler (sa ploce). Uz to je i Saphire 9600XT graficka. Procesor: AMD 64 3200+. Sva setovanja su standardna, bez OC i sl. OS je XP sa SP2. Ostalo nije toliko bitno, sem napajanja: 380W Chieftec preko 1000VA APC-a.

Problemi koji me dovode do ludila su:

Komp radi Ok par dana. Odjedanput, ukljucis ga i radis neke proste radnje on pocne da zatvara aplikacije (ruse se), uspori se rad znatno, ne dozvoljava konekcije na net, ne moze da se shutdown-uje i sl. Ukoliko ga iskljucis neko vreme (oko pola sata), nastavi normalno da radi.

E sada, ima li neko pojma uopste sta moze da bude?

Pomagajte ljudovi,
gori pod nogama.

Poz,
C!
[ sasa022 @ 18.06.2005. 03:40 ] @
Prvo treba biti 100% siguran da nema virusa,trojanaca......

Zatim treba malo testirati racunar raznim test programima
www.elitesecurity.org/tema/473...grami-za-dijagnostiku-racunara
Proveriti temperature CPU,ploce,graficke.
[ cikiste @ 18.06.2005. 11:45 ] @
Citat:
sasa022: Prvo treba biti 100% siguran da nema virusa,trojanaca......

Zatim treba malo testirati racunar raznim test programima
www.elitesecurity.org/tema/473...grami-za-dijagnostiku-racunara
Proveriti temperature CPU,ploce,graficke.

KAV 4.5, definicije od juce. Uz to i Adaware, SpyB. Kazem, sve fercera par dana i onda ga razbije.

Poz,
C!
[ Janmix @ 18.06.2005. 18:44 ] @
Proveri temperature i vidi da li ti svi ventilatori rade ok
mozda ti cpu cooler zariba posle par dana pa se greje,koci,gasi a posle se oladi i radi kako treba
[ kUdtiHaEX @ 19.06.2005. 00:47 ] @
Najverovatnije problem sa pregrevanjem - procesora, memorije ili diskova. SpeedFan u shake pa ocitavaj temperature. Opipaj malo rukama stanje u kucistu - to je najsigurniji nacin da izmeris temp.
[ cikiste @ 21.06.2005. 19:17 ] @
Ma nije pregrevanje: 44 C za CPU, HDD-ovi oko 3x C. Pazi, izradi ceo goldmemory, 3dmark i sl. Evo sinoc sam ga maltertirao. Ima te li jos neku ideju?

Poz,
C!
[ CroInspector @ 21.06.2005. 22:30 ] @
1. provjeri sustav od pristunosti malicioznih programa. Instaliraj SpyBot S&D i Ad-Aware, antivirus (BitDefneder, Norton, F-Secure, Pc-Cilin...).
2. Provjeri temperaturu (ugradi pasivne hladnjake (jeftino rjesenje))
3. Ako je sve navedeno napravljeno i provjereno, tada vjerojatno imas problema sa maticnom (komunikacija izmedju north i south bridge-a???)
4. provjeri napajanje, Chieftec je vrlo poznata marka kod napajanja i imaju vrlo kvalitetne uredjaje.
[ cikiste @ 22.06.2005. 14:29 ] @
Konacno

U trenucima zezanja, SpeedFan koji sam instalirao pokazuje Ok temperature, ali napon: gde treba da je +5V on daje oko 2,5V.

C!
[ pctel @ 22.06.2005. 15:58 ] @
Citat:
cikiste: +5V on daje oko 2,5V.

Ne znam sta se desava, ali izgleda da je postalo normalno da Chieftek napajanje ne valja... vec sam opisao probleme sa Chieftek 300 W napajanjima. Ili neko na nekakvo djubre lepi nalepnicu Chieftek pa prodaje za velike pare ili Chieftek vise ne zna kako da napravi napajanje...