[ rvrichie @ 18.06.2005. 15:15 ] @
Nikako ne uspevam da pokrenem novi ASP.NET Web Application projekat u VS.NET 2002 (bilo da se radi o VB, VC# ili VC++). VS pokusava da uspostavi konekciju ka serveru I tu se zakuca. Nista se posle toga ne desava...
Negde sam procitao da je potrebno instalirati i MS FrontPage Server Extensions 2000. Kada sam njega instalirao nisam vise mogao pokrenuti nijedan projekat u VS-u koji sam do tada imao na racunaru. U stvari, mogao sam otvoriti svaki, ali kada sam ih pokretao (Run ili Debug) tu se racunar zapucavao i dalje se nista nije desavalo...
Pomocu MSCONFIG-a sam iskljucio IIS servis, restartovao racunar i opet sam mogao raditi sa svojim projektima.
Potrebno mi je da radim i sa ASP.NET Web aplikacijama. Kako to da izvedem? Da li mozda nisam nesto instalirao kako treba ili nisam instalirao dovoljno stavki?
Na racunaru (OS je Windows XP) imam instaliran i MS .NET Framework 1.0.3705 i MS .NET Framework 1.1. Da li je to mozda problem?
[ havramm @ 18.06.2005. 22:35 ] @
Citat:
...Pomocu MSCONFIG-a sam iskljucio IIS servis...
Citat:
...Potrebno mi je da radim i sa ASP.NET Web aplikacijama...
A sta ce da ti tera ASP.NET aplikacije? Lepo ti ukljuci IIS servis, otvori command prompt i ukucaj
Code:
aspnet_regiis -i

a sledeci put kada neko bude postavio isto pitanje brisem bez razmisljanja jer je ono dugme "Pretraga" izgleda beskorisno...
[ rvrichie @ 19.06.2005. 11:36 ] @
Ma nisi me razumeo. Ne iskljucim ja IIS servis kada hocu da radim sa ASP-om. Prisiljen sam da ga iskljucim kada zelim da radim sa desktop aplikacijama da mi se racunar ne bi zakucavao...
Naravno da znam da IIS Admin mora biti ukljucen da bih mogao raditi sa ASP-om...
[ dany @ 19.06.2005. 16:34 ] @
Pitanje je sasvim na mestu... Ja sam imao puno problema sa slicnom situacijom (i jos uvek je imam), samo sam nasao prilicno vestacki nacin da je prevazidjem.
Naime, meni se desava da kad startujem neki ASP projekat, zablokira mi, i ne mogu vise da pokrecem ni jedan projekat koji koristi IIS, dok obicne desktop projekte mogu dalje da pokrecem samo ako ih startujem preko opcije Start without debuging. Dalje mi ne preostaje nista, osim da restartujem racunar (i to "brute force" metodom, nece da se resetuje normalno).
Nakon mnogo trazenja, isprobavanja, ekspreimentisanja, primetio sam sledece:
Ako pokrenem Visual Studio i otvorim projekat koji pristupa IIS serveru (znaci, jos uvek ga ne pokrenem), u spisku procesa u Task Manager-u pojavi se novi proces "aspnet_wp.exe". "Ubijes" taj proces, a on se sam startuje ponovo. Posle toga mi sve radi kako treba. Zasad ovako radim, dok ne nadjem sta je stvarno problem, ili dok mozda ne instaliram Visual Studio 2005, ili...
Nadam se da ce i tebi upaliti makar ovako,
Pozdrav.
[ havramm @ 19.06.2005. 20:52 ] @
OK, sorry - malo sam prenaglio, mislio sam da je u pitanju standardno pitanje "...instalirao sam visual studio a ne mogu da pravim web aplikacije...".

Prvo sto mi pada na pamet sada jeste to da li imate instalirane neke add-in -ove?
Jeste li probali
Code:
devenv -setup
[ rvrichie @ 20.06.2005. 17:39 ] @
Evo u malo vise detalja sta se desava prilikom pokretanja nekog ASP projekta na mom racunaru:

1. Nisam uspeo da pronadjem u Task Manageru proces “aspnet_wp.exe”. Trazio sam ga pre, za vreme I po otvaranju projekta koji pristupa IIS serveru, ali se “aspnet_wp.exe” ne pojavljuje ni u jednom trenutku.
2. Ne secam se uopste da sam instalirao neke Add-In - ove.
3. Na racunaru imam instalirana 2 framework-a: MS .NET Framework (English) v1.0.3705 (koji je dosao sa instalacijom VS.NET-a) I MS .NET Framework 1.1 koji sam kasnije skinuo sa interneta. Pokusao sam da napravim ASP projekat sa svakim posebno, kao I sa oba zajedno, ali uvek ista prica... Oba sam instalirao posle instalacije IIS Servisa. Kod oba je bilo problema prilikom instalacije ukoliko je bio ukljucen WorldWide Web Publishing servis (dolazilo je do zakucavanja racunara I pri svakoj uspesnoj instalaciji morao sam iskljucivati ovaj servis)... Cak, u stvari, sam primetio da mi ovaj servis predstavlja problem prilikom pokretanja ranije napravljenih projekata (kad pokusam da pokrenem, odradi sve kako treba, ispise u debug prozoru ‘Build succeeded’ I tu se zakuca).
4. Kad hocu da kreiram novi projekat u VS.NET-u koji treba da koristi ASP servis, posto selektujem Visual Basic Project - ASP.NET Web Application, polje za ime aplikacije postaje zasivljeno tako da ga mogu menjati samo preko lokacije projekta. Kad sve potvrdim na OK, po pokusaju uspostavljanja veze sa serverom dobijem poruku koja, izmedju ostalog, kaze: “Unable to validate that the file path ‘d:\inetpub\wwwroot\WebApplication1’ matches the URL Path ‘http://localhost/WebApplication1’.”
5. Probao sam I opciju:’devenv –setup’. I dalje ista prica...

Koji bi bio sledeci potez? Nadam se da ovo nije beznadezan slucaj.
Da li bih mozda mogao instalirati VS.NET 2003, odnosno VS.NET 2005 paralelno sa VS.NET 2002 I da li bi to uopste saniralo ovaj moj problem???
[ rvrichie @ 25.06.2005. 13:43 ] @
Instalirao sam VS.NET 2003, naravno pre toga podesio sve prema uputstvima, pogotovo sto se tice IIS-a. Medjutim, ni u VS.NET 2003 ne mogu da pristupim Web Servisima, tj. da napravim neku Web aplikaciju.
Otvorio sam Computer Management prozor i u njemu redom:"Services and Aplications", "IIS", "Web Sites", "Default WebSite (STOPPED)", a zatim desnim klikom na poslednju stavku otvorio sam Check Server Extensions i dobio poruku tipa: "dll-ovi potrebni za ovaj servis su instalirani na FAT32 drive-u, a ne na NTFS-u..."
Da li je to sto sam na FAT32 sistemu jedini problem s kojim se suocavam?
Da li mogu i pored toga da osposobim racunar za Web Aplikacije, a da pri tome ostanem na FAT32 fajl-sistemu?