[ X Files @ 19.06.2005. 19:17 ] @
Poštovani Delphi-sti, Ja sam zapravo Borland C++ Builder programer, a javljam se ovde jer pretpostavljam da imate više iskustva sa TQuickReport komponentom za pravljenje izveštaja. Imam ADOQuery koji mi vraća sledeću strukturu podataka: Code: // OVO NARAVNO NIJE KOD. STAVIO SAM U OVU SEKCIJU ZBOG FIKSNIH FONTOVA -------------------------------------- ID xxxx xxxx F1 F2 F3 xxxx xxxx -------------------------------------- ID1 xxxx xxxx AAAA BBBB CCCC xxxx xxxx ID2 xxxx xxxx AAAA BBBB CCCC xxxx xxxx ID3 xxxx xxxx AAAA BBBB CCCC xxxx xxxx ID4 xxxx xxxx GGGG HHHH IIII xxxx xxxx ID5 xxxx xxxx DDDD EEEE FFFF xxxx xxxx ID6 xxxx xxxx DDDD EEEE FFFF xxxx xxxx ID7 xxxx xxxx GGGG HHHH IIII xxxx xxxx ID8 xxxx xxxx AAAA BBBB CCCC xxxx xxxx Od ovg DataSet-a želim da dobijem ovakav izveštaj: Code: AAAA, BBBB, CCCC --------------------------------------- ID1 xxxx xxxx xxxx xxxx ID2 xxxx xxxx xxxx xxxx ID3 xxxx xxxx xxxx xxxx ID8 xxxx xxxx xxxx xxxx DDDD, EEEE, FFFF --------------------------------------- ID5 xxxx xxxx xxxx xxxx ID6 xxxx xxxx xxxx xxxx GGGG, HHHH, IIII --------------------------------------- ID4 xxxx xxxx xxxx xxxx ID7 xxxx xxxx xxxx xxxx Da li je to (i kako) moguće? Ako može neko detaljnije objašnjenje koje QR komponente da stavim i kako da ih podesim. Ako ovako, sa *jednim* DataSet-om nije lako, ja mogu da dinamički napravim posebnu "šifarničku tabelu" tabelu kao pomoć: Code: -------------- F1 F2 F3 -------------- AAAA BBBB CCCC DDDD EEEE FFFF GGGG HHHH IIII Napomena: F1+F2+F3 == "PRIMARY KEY" Pa uzmite u obzir i ovakvu varijantu, ako je lakše... Hvala. |