[ istrazivac @ 21.06.2005. 02:46 ] @
Pozdrav Svima, ovako stoje stvari, resio sam da se povezem wireless na internet preko lokalnog provajdera. Prelistao sam sve zivo na ES-u, vezano za ovu temu, i cini mi se nekako da mi je sve jasno, ali pre nego sto krenem u "projekat", ipak da priupitam iskusnije sta misle... Do Access Pointa provajdera imam oko 80-90 metara horizontalno, i vertikalno sam ispod njegove visine 7-8 metara. Napravio bih jednu 3D Corner Reflector antenu (to sam naso ovde na ES-u neko je postao link na sajt inzinjera koji je usavrsio taj model antene) , uzeo oko 5-6m koaksijalnog kabla od 50 ohma (posto mi je razmak od kompa do mesta gde ce se nalaziti antena toliko) i kupiti PCI karticu na koju cu sve to "prikaciti", prema uputstvima koje sam nasao na raznim mestima na netu. Sada mene interesuju dve stvari: 1) da li gresim, odnosno da li sam nesto jos zaboravio? 2) Koji PCI karticu za ove "uslove" preporucujete? Drugim recima, sto jeftinija ali ipak da pri ovim mojim uslovima vrsi pristojan posao? Toliko, a svima koji odvoje koji minut za ovaj topic, puno hvala unapred ! |